Een laminaatvloer is al enige jaren één van de populairste vormen van vloerbedekking. Dat hoeft ook niet echt te verbazen: het geeft een rustieke uitstraling, past bij heel wat interieurstijlen en de mogelijkheden zijn legio. Maar is het eigenlijk een optie om een laminaatvloer door te laten lopen in de keuken? Of om gewoon enkel en alleen de keuken van een dergelijke vloer te voorzien?

Het kan, maar opletten geblazen

Het kort en bondige antwoord op de vraag of laminaat in de keuken kan is een volmondige ja. Er is op zich geen enkel probleem met het kiezen voor laminaat in de keuken. Een laminaatvloer is dan ook relatief goed bestand tegen water mits je hebt gekozen voor kwaliteit. Het klopt immers wel dat kwalitatief slecht laminaat vast en zeker niet geschikt is. Zo kan het in de keuken al wel eens voorvallen dat je een glas water om laat vallen en de vloer nat wordt. Goedkoop laminaat heeft dan al snel de eigenschap dat het gaat zwellen en onder het oppervlak begint te “bubbelen”. Laminaat van een hoge kwaliteit is wel tegen dergelijke ongelukjes bestand. Dat gezegd zijnde spreekt het natuurlijk wel voor zich dat het nog altijd niet de bedoeling is langdurige plasvorming toe te laten. Een dergelijke situatie is nefast voor elk vloertype.

Kiezen voor sterk laminaat

Als je van plan bent om een laminaatvloer in de keuken aan te leggen zijn er dus bepaalde eigenschappen om op te letten. Zo is de keuken een ruimte die vaak gebruikt wordt in het dagdagelijkse leven. Dat betekent dat het belangrijk is te kiezen voor laminaat van een hoge gebruiksklasse. Krasvast laminaat met een stevige kernplaat en een goede toplaag is een echte must. Ten tweede spreekt het voor zich dat het laminaat waterbestendig hoort te zijn om bijvoorbeeld kromtrekken te vermijden. Komt nog eens bij dat de keukenvloer vaak schoongemaakt wordt en sowieso waterbestendig hoort te zijn. Floer Authentiek Laminaat is extra waterbestendig en dus een goed voorbeeld van laminaat dat tegen een stootje en tegen water kan.

Laat je dus vooral niet tegenhouden als je van plan bent om laminaat in de keuken te leggen. Mits je bij de aankoop op bovenstaande zaken hebt gelet kan je zonder zorgen genieten van een prachtige en praktische laminaatvloer in de keuken.