In de Amerikaanse en Australische cultuur bestaat het al heel lang: het toevoegen van een buitenkeuken aan je tuin. Het is een prima manier om vrienden en familie buiten in de achtertuin te ontvangen, zonder dat je zelf iets hoeft te missen omdat je in de keuken staat. In dit artikel doen we je graag wat buitenkeuken ideeën aan de hand.

Kiezen voor een buitenkeuken

Buitenkeukens zijn er in alle soorten en maten, van een klein eilandje met een ingebouwde grill tot een grote, volledig uitgeruste keuken. Je kiest een buitenkeuken afhankelijk van de grootte van je tuin, maar natuurlijk ook van hoeveel mensen wilt kunnen uitnodigen. De functionaliteit van je keuken kun je ook op het aantal verwachte gasten aanpassen: kies je voor een of meerdere barbecues en gootstenen, kies je voor extra kastjes of voeg je een bar aan de keuken toe? En ten slotte moet dit alles natuurlijk binnen je budget passen.

Daarnaast kies je een plaats in de tuin waar je buitenkeuken moet komen, de afmetingen, de apparaten die erin moeten komen en in welk materiaal je keuken wordt uitgevoerd. Er zijn buitenkeukens op maat te maken in tal van designs, die vlekkeloos op jouw interieur en buitenkeuken ideeën aansluiten. Je kunt grote buitenkeukens ook samenstellen uit modules zodat je precies dat gebruikt waar je behoefte aan hebt.

Meer buitenkeuken ideeën: accessoires

Kies voor luxe uitvoeringen van je keuken in hout, staal, of met een granieten of marmeren aanrechtblad. Alles is eigenlijk mogelijk wanneer je een buitenkeuken op maat laat maken. Je kunt er al je buitenkeuken ideeën in kwijt: kookpitten, een grillplaat, een steengrill, een bakplaat, een braadspit, een pizza- of combi-oven en zelfs een koelkast kan gemakkelijk geplaatst worden. En vergeet vooral niet om je buitenkeuken van voldoende zitplaatsen te voorzien, of dit nu aan de bar of aan tafel is. Zo kun je ten alle tijden een groep vrienden of familie entertainen met een heerlijke maaltijd in je achtertuin.

buitenkeuken ideeen

Foto: www.bowisse.nl

Wil je het hele jaar door in je buitenkeuken kunnen koken en dineren, dan kun je kiezen voor buitenverwarming en weerbestendige zonwering of overkapping wanneer je budget dat toelaat. Zo kun je nog langer optimaal genieten van het buitenleven. Ook wanneer je binnenshuis geen plaats hebt voor een ruime keuken, een bar of meerdere grote apparaten, kan een buitenkeuken hiervoor een oplossing bieden. Heb je voldoende budget, dan kun je zelfs een serre van je buitenkeuken maken om zo extra binnenruimte te creëren. Met openslaande deuren of een schuifwand natuurlijk, zodat je in de zomer toch lekker buiten bent.

buitenkeuken idee

Foto: www.wwoo.nl

Design en comfort van een buitenkeuken op maat

Tijdens het opdoen van buitenkeuken ideeën gaan we zeker niet voorbij aan het design van de keuken. Zo kun je een gecombineerd loungeterras met buitenkeuken op maat laten maken, voor een strakke leefruimte in je tuin die van alle gemakken is voorzien. Je gasten kunnen op een comfortabele tuinset plaatsnemen, terwijl jij op slechts een paar meter afstand de lekkerste gerechten bereidt in de tuinkeuken. Of laat je gasten aan een bar of kookeiland plaatsnemen en meekijken terwijl je kookt. Stem het design van de zitruimte en de keuken geheel aan elkaar af, zodat er een strak geheel ontstaat. Een buitenkeuken voegt echt iets toe aan je tuin, voor een tuinfeestje, een knus diner met familie, of als toevoeging aan het buitenzwembad.