Een bijzondere sfeer in de keuken met de nostalgische keukenkraan

Als je de keuken een andere uitstraling wil geven, hoef je niet de hele keuken te vervangen. Zo kun je er ook voor kiezen om enkel de accessoires in de keuken te vervangen door nieuwe exemplaren, aangezien de accessoires in de ruimte ook de uitstraling van de keuken bepalen. Door de keukenkraan te vervangen door een nieuw exemplaar met unieke uitstraling, ziet jouw keuken er ineens heel anders uit.

Op deze pagina lees je meer over de nostalgische keukenkraan: een keukenkraan die de afgelopen jaren erg populair is geworden. Wil jij een nieuwe kraan aanschaffen voor in de keuken en twijfel je of deze kraan bij jou past? Lees dan meer over deze unieke kraan in dit artikel.

Nostalgische keukenkranen: een korte kennismaking

De nostalgische kraan voor in de keuken wordt ook wel de landelijke keukenkraan genoemd. Dit is niet voor niets, want deze kraan voor in de keuken heeft een landelijke, romantische en ietwat ouderwetse uitstraling. Hoewel iedere landelijke keukenkraan er weer anders uit ziet, lijkt de kraan over het algemeen op de kranen die je vele jaren geleden in de keukens van boerderijen zag. De kraan heeft mooie, ronde vormen, is van natuurlijke materialen gemaakt en heeft een nostalgisch en romantisch tintje.

De verschillende soorten nostalgische keukenkranen

Er zijn verschillende soorten keukenkranen met nostalgische look. Zo kun je een keukenkraan aanschaffen met hoge en lange kraan, maar ook met een vrij lage en korte kraan. Ook kies je zelf of je een kraan wil aanschaffen met twee grepen, of juist liever een kraan in de keuken gebruikt met één enkele greep.

Verder verschillen niet alleen de modellen van de diverse nostalgische keukenkranen, maar ook de materialen. Zo zijn er nostalgische keukenkranen van chroom, maar ook van RVS en brons. Afhankelijk van de uitstraling van jouw keuken, kies je zelf een materiaalsoort die hier het beste bij aansluit.

Tot slot wordt de nostalgische kraan in diverse kleuren aangeboden. Enkele voorbeelden van kleuren die je kunt kiezen voor jouw kraan met nostalgische look, zijn brons, goud, glanzend zilver, mat zilver en mat zilver met wit.

nostalgische keukenkraan

Nostalgische keukenkraan vanaf 250,-

nostalgische keukenkranen

Nostalgische keukenkraan COTTAGE vanaf 305,-

landelijke keukenkraan

Landelijke keukenkraan vanaf 320,-

nostalgische keukenkraan chroom

nostalgische keukenkraan chroom vanaf 220,-

nostalgische keukenkraan met witte hendels

nostalgische keukenkraan met witte hendels vanaf 270,-

Een nostalgische kraan in de keuken: past het bij mij?

Of de nostalgische kraan bij jou past, is afhankelijk van twee factoren. Ten eerste moet de kraan aansluiten bij jouw persoonlijke smaak. Is dit het geval, dan moet de kraan nog bij de sfeer van jouw keuken passen. Zo combineert de kraan prima met landelijke keukens, brocante keukens en keukens met een vintage en/of antieke look, maar staat de kraan minder mooi in de moderne keuken.

Vind jij het design van de nostalgische kraan erg mooi en heb je een landelijke keuken, een brocante keuken of een vintage/antieke keuken? Dan is de nostalgische kraan zeker een goede investering voor jou.