We brengen steeds minder tijd in de keuken door. Nergens anders ter wereld staan mensen zo kort in de keuken als in Nederland. Gemiddeld besteden we 18 minuten aan het bereiden van het avondeten. Dit terwijl veel van ons graag meer zouden willen koken.

Minder in de keuken

Kant-en-klaarmaaltijden

Supermarkten bieden steeds meer verschillende kant-en-klaarmaaltijden aan. Naast kant-en-klare lasagne en pizza, is het nu ook mogelijk om stamppotten, rijstgerechten en salades te kopen. Hierdoor is er elke dag volop keus en raken mensen minder snel uitgekeken op deze maaltijden. Daarnaast is de smaak van deze gerechten de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd.

Thuisbezorgd

Ook bestellen we steeds vaker maaltijden online. Na een lange werkdag heb je niet altijd zin om nog boodschappen te doen en te koken. Vooral met slecht weer bestellen we meer maaltijden online. Er zijn steeds meer restaurants die maaltijden bezorgen. De verwachting is dat het aantal bestelde maaltijden de komende jaren zal blijven stijgen.

Thuis koken

Sneller

Als we wel thuis koken, besteden we hier vaak minder tijd aan dan vroeger. Het is steeds makkelijker om snel en simpel thuis een maaltijd te koken. Je kunt tegenwoordig veel gerechten in een pakje of zakje kopen en er hoeven maar een paar ingrediënten worden toegevoegd. Heb je geen zin om groente te snijden? Dan kun je deze voorgesneden kopen in de supermarkt.

Kook eens uitgebreid

Hoewel we steeds minder en korter koken, zegt de helft van de Nederlanders beter te willen kunnen koken. Hiervoor geldt: oefening baart kunst. Wil jij ook beter leren koken? Probeer dan af en toe eens lekker thuis te koken. Dit is niet alleen lekker, maar meestal ook een stuk gezonder doordat er minder zout en suiker in de maaltijd zit. Heb je geen zin om tijd in de keuken door te brengen? Misschien is het dan een goed idee om je keuken eens op te knappen.

Keuken opknappen

Er gaat niets boven koken in een schone opgeruimde keuken. Begin daarom met een grote schoonmaak en zoek al je kastjes eens uit. Gooi hierbij alles weg wat je voor een langere tijd niet hebt gebruikt en niet snel denkt te gaan missen. Ben je uitgekeken op de inrichting van je keuken? Kijk dan bijvoorbeeld eens naar de industriele kasten van kokenenwonen.nl. Hier vind je veel verschillende kasten in afwisselende stijlen en maten. Zo ben jij weer helemaal klaar om weer lekker te gaan koken.