De trends die je niet mag missen

De woontrends van 2019 zijn inmiddels bekend. Welke trends moet je goed in de gaten houden om jouw interieur helemaal up-to-date te maken, zodat je modern en eigentijds voor de dag komt? Hieronder hebben we een top 5 samengesteld van de grootste woontrends van 2019. Trends die je echt niet mag missen, dus lees ze goed door en doe er je voordeel mee!

1. Installeer een moderne en open keuken

Op het gebied van keukens is een open keuken, die verbonden is met de zitkamer, een echte interieurtrend. Keukens mogen gezien worden en daarom zijn ze open en direct toegankelijk vanuit de zitkamer. Met name als open keukens licht van kleur zijn, creëren ze visueel veel extra ruimte en een hoop gezelligheid. Het mooie van een open keuken is dat je tijdens het koken gezellig met je partner in de zitkamer kunt blijven praten en ook de spelende kinderen goed in de gaten kunt houden. En natuurlijk zorgt en open keuken voor een lekkere geur in huis als je een heerlijke menu aan het bereiden bent.

2. Een slaapkamer is comfortabel én gezellig
Op het gebied van slaapkamers zijn er in 2019 diverse trends. De belangrijkste trend is dat een slaapkamer meer is dan alleen een plek om te slapen en dat dit gegeven terug mag komen in het interieur. Zorg dan ook voor een gezellige kamer, die tegelijk praktisch en comfortabel is. Het middelpunt van jouw slaapkamer is natuurlijk een groot en comfortabel bed, voorzien van heerlijk liggende kwaliteitsmatrassen. Naast comfort is sfeer van belang. Die creëer je door te kiezen voor grote open ramen, zodat er voldoende zonlicht binnenkomt. Door het gebruik van spannende en felle kleuren – bijvoorbeeld rood, paars, blauw of geel – maak je een spannende slaapkamer. Een plek waar het gezellig en romantisch is, in plaats van kil en saai.

3. Installeer een of meer designradiatoren in de badkamer
Designradiatoren, modern en strak, zijn het helemaal als het gaat om de woontrends van in 2019. De vroegere radiatoren, die veel stof vangen, hebben afgedaan. Populair wordt zonder twijfel de Vasco Oni. Dit een uiterst dunne, zwevende radiator met speciale uitsparingen waarin handdoeken opgehangen kunnen worden. Erg praktisch ook, want deze verwarming – en soortgelijke merken en modellen – nemen lekker weinig ruimte in. Terwijl ze de badkamer prima verwarmen en ruimte bieden om meerdere handdoeken op te hangen.

4. Kies voor wellness in de tuin
In de tuin zijn comfort en wellness de steekwoorden voor het seizoen 2019. Zo kun je een hottub in de tuin plaatsen, maar steeds vaker duiken ook buitendouches en plunge pools op. Combineer dit watergenot met een lekker zittende loungebank op het terras en je hebt jouw eigen tuinparadijs gecreëerd!

5. Woonkamer trends: bamboe en rotan weer helemaal hip
In de woonkamer zijn comfortabele loungebank dit jaar hip, evenals bamboe en rotan. Zet een rotanstoel naast de bank neer, of een bamboetafel dan wel bamboekastje, en het interieur is weer helemaal hip. Maar ook metalen lampen, haardsets en/of tafeltjes, bijvoorbeeld van messing of brons, doen het in 2019 goed. Mocht je een nieuwe stoel of moderne bank willen aanschaffen, kies dan voor hedendaagse kleuren. In 2019 zijn indigoblauw, chilirood, maar ook licht- of felgeel en donkerpaars geschikte kleuren om indruk mee te maken. Ze zorgen voor een levendige en gezellige atmosfeer in de woonkamer!