Een moodboard maken voor je nieuwe keuken is een aanwinst voor iedereen die de inrichting van een ruimte zo goed mogelijk wil vastleggen. Eigenlijk gaat het er bij elke inrichting om een bepaalde sfeer te creëren. Zo staat voor veel mensen in de woonkamer en de keuken gezelligheid en een gevoel van thuiskomen centraal. Een moodboard is de ideale manier om dat gevoel van te voren goed uit te werken

Maar wat is een moodboard precies, en wat is het nut ervan? Twee vragen die een antwoord behoeven als je de look en feel van je keuken een niveau hoger wil tillen!

Wat is een moodboard?

Een moodboard is eigenlijk een soort van plan dat bestaat uit een houten bord met daarop sfeervolle afbeeldingen. Het doel van zo’n bord is om voor jezelf te kunnen vastleggen hoe de nieuw ingerichte ruimte eruit moet gaan zien. Het is dus eigenlijk een soort hulpmiddel om je eigen wensen en voorkeuren bij de inrichting van een keuken, woonkamer of een andere ruimte, te bepalen.

Het bouwen van een moodboard is op zich niet ingewikkeld omdat je eigenlijk zelf bepaalt hoe het eruit gaat zien. Toch houd je best rekening met de volgende zaken als je er een mooi kunstwerk van wil maken:

  1. Doe ideeën op in showroomkeukens

Het klinkt misschien vreemd, aangezien het gaat om een volledig persoonlijk hulpmiddel. Maar ideetjes opdoen bij showroomkeukens kan je creativiteit een boost geven, waardoor je je moodboard prachtig kan uitwerken. Zo kan je op zoek gaan naar keukens in een bepaalde stijl, en daar elementen uit halen die je ook in je eigen inrichting verwerkt.

  1. Werk een thema uit

Zodra je een idee hebt van hoe je je moodboard wil opstellen, is het belangrijk dat je een centraal thema hanteert. Hoewel niets moet en alles mag, is het toch handig als je het bij één look houdt. Zo kan je je inrichting bijvoorbeeld vooral een moderne, strakke indruk geven of warme, gezellige kleuren gebruiken voor een klassieke stijl.

  1. Volg je intuïtie

Het gaat natuurlijk nog altijd om een persoonlijk concept, niet om een thesis die je schrijft voor je laatste jaar aan de universiteit. Creativiteit en speelsheid zijn dus troef. Hierbij is het vooral belangrijk dat je op je gevoel afgaat. Enkel op die manier geeft het bord precies weer hoe je de inrichting wil hebben, en dat zal het ook eenvoudiger maken om die look en feel realiteit te maken!

  1. Zoek naar keuken inspiratie in magazines

Als een bezoek aan een showroomkeuken je niet meteen veel zegt maar je wel ideeën wil opdoen voor je inrichting – dan is een lifestyle magazine een goede optie! Er bestaan tal van magazines die de laatste nieuwe trends uit de doeken doen, en wie weet vind je daar wel inspiratie voor je nieuwe keuken of woonkamer. Keuken inspiratie kan op die manier een boost geven aan de uitstraling van je eigen woning!

Het beste halen uit je inrichting met een moodboard

Het is duidelijk dat een dergelijk bord een erg handig hulpmiddel is bij de inrichting van je keuken. Als je precies weet welke sfeer je in de ruimte wil creëren, dan kan een moodboard je daar ongetwijfeld bij helpen!