Voor veel mensen is de keuken het hart van hun woning. Het is dan ook niet gek om te willen investeren in een nieuwe keuken. Er is echter wel het probleem van de kosten: een nieuwe keuken kost nou eenmaal veel geld. Daarom zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun keuken te financieren. Een populaire methode is het kopen van een keuken op afbetaling. Hierbij moet de keuken in maandelijkse termijnen worden betaald, terwijl deze wel al meteen geïnstalleerd kan worden. Het is dus niet nodig om in één keer de volledige som te betalen. Het grote nadeel van het kopen van een keuken op afbetaling is de hoge rente die je betaalt. Er wordt meestal een rente van maar liefst 14% geteld, waardoor de prijs van de keuken nog verder stijgt. Kopen op afbetaling kan dus handig zijn, maar is niet voordelig. Gelukkig zijn er andere alternatieven.

Een persoonlijke lening

Er is niks mis met het lenen voor een nieuwe keuken. Het is echter wel belangrijk om dit zo slim mogelijk te doen. Daarom is een persoonlijke lening beter dan een keuken op afbetaling. Deze leningen zijn namelijk aanzienlijk goedkoper en hebben meestal betere voorwaarden. Bovendien zijn er slimme manieren waarop je deze leningen kunt verkrijgen. Ga je bijvoorbeeld in een nieuwbouwhuis wonen en wil je graag een lening voor je keuken? Dan kan je de kosten meefinancieren in je hypotheek. Het grote voordeel van deze constructie is dat je slechts één lening hebt en dus ook maar één maandelijkse kostenpost. Bovendien betaal je je hypotheek gebruikelijk in de loop van tientallen jaren af, waardoor de maandelijkse kosten laag zijn.

Wil je juist een nieuwe keuken laten plaatsen in je huidige woning? Dan kan je hiervoor het beste een persoonlijke lening afsluiten. Deze leningen lopen korter dan een hypotheek en hebben meestal een hogere rente. Toch is het beter om de keuken te financieren met behulp van een persoonlijke lening, aangezien het erg prijzig kan zijn om je hypotheek uit te breiden door de hoge afsluitkosten. Daarom is het meestal voordeliger om een persoonlijke lening af te sluiten met de laagst mogelijke rente. De rente van deze lening is ook nog eens aftrekbaar, waardoor je helemaal voordelig uit bent. Het is dus zeker mogelijk om jouw droomkeuken te financieren met behulp van een persoonlijke lening.