WIl je graag je keuken een nieuwe uitstraling geven maar heb je een beperkt budget? Je hoeft je geen zorgen te maken, ook met een kleine knip kan je op diverse manieren verandering brengen. Hier vind je enkele ideeën.

Een leuk keukenblok hoeft niet veel te kosten

Een nieuw mooi keukenblok zal je waarschijnlijk niet aanschaffen omdat je al snel uitgaat van hoge kosten. Toch valt er voor elke beurs wel iets te vinden. Kijk altijd goed naar de aanbiedingen en installatiekosten, als je handig bent kan je flink besparen door zelf aan de slag te gaan met de hulp van anderen.

Een nieuwe kleur kan ook het verschil al maken

Een likje verf kan al genoeg zijn om een hele andere dimensie te geven aan je keuken. Als je bijvoorbeeld een donkere keuken hebt, kan je juist voor lichte kleuren gaan. Omdat lichtere kleuren de ruimte groter laten lijken is dat een flink voordeel in een kleinere keuken. Met de juiste gereedschappen klaar je met gemak de klus. Heb je een grote ruimte die je moet aanpakken? Kies dan voor een stabiele hulp zoals een rolsteiger. Kijk op steigerkopen.nl om de juiste steiger te vinden voor jouw klus.

Decoratie

Kleed de keuken aan met leuke decoraties om het gezellig te maken. Hang een plant op (of meerdere), een stoere industriële klok of een originele kalender. Kunst kan je natuurlijk ook een leuk plekje geven om meer kleur en stijl te geven aan de keuken. Zorg er wel voor dat je niet teveel decoraties in de keuken plaatst, dat oogt rommelig.

Handige verlichting

Een standaard plafonniere in de keuken? Echt niet! Je kunt de keuken veel luxer laten ogen door gebruik te maken van unieke designs. Met een spotlamp kan je gericht ruimtes en decoraties verlichten. Bij het kookgedeelte kan je gebruik maken van (dimbare) LED spots zodat je altijd goed zicht hebt op wat je aan het bereiden bent. Bedenk goed hoe je de verlichting in de keuken zowel origineel als functioneel kunt laten zijn.