Er valt heel wat te kiezen

Tegenwoordig heb je bij de koop van een nieuwbouwwoning als koper tal van opties om jouw woning naar eigen wens in te richten. Zo kun je doorgaans kiezen uit diverse soorten en typen keukens, badkamers, vloertype, et cetera, al dan niet tegen een meerprijs of korting. Ook qua specifieke afwerking zijn er keuzemogelijkheden. Zo heb je als koper vaak de vrijheid om je eigen zonwering en type zonnescherm uit te kiezen. Een kwalitatief goed en praktische bedienbaar zonnescherm heeft de nodige voordelen. Welke dit zijn, lees je in dit artikel. Ook gaan we in op diverse soorten en typen zonwering waar je als particulier uit kunt kiezen als je een nieuwbouwwoning gaat kopen.

Voordelen van een zonwering kopen

De aanschaf van een kwalitatief goede zonwering voor jouw nieuwbouwhuis heeft de nodige pluspunten. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je met een zonnescherm felle zonnestralen op hete zomerdagen effectief tegenhoudt. Hierdoor blijft het in huis een stuk frisser en aangenamer. Daarbij wordt je natuurlijk niet verblind door het licht en kun je rustig jouw laptop, mobieltje of spannende boek gebruiken. In de tweede plaats hebben zonweringen als voordeel dat ze een hoop extra privacy geven. Even geen zin in pottenkijkers? Dan doe je het zonnescherm gewoon naar beneden en heb je geen last van passanten of buurtgenoten die bij jou naar binnen kijken. Ten slotte is voordelig aan de huidige generatie zonneschermen, dat je qua techniek en kleuren, soorten en materialen gewoon veel keuze hebt. Ga er dan ook maar vanuit dat je de voor jou perfecte zonwering gaat vinden!

Soorten en typen zonneschermen

Qua soorten zonwering is er vandaag de dag veel mogelijk. Zo kun je kiezen voor het voordelige, traditionele zonnescherm dat je handmatig in- en uit kunt klappen. Populair is ook elektrisch bedienbare zonwering, ook wel bekend als rolluik of elektrisch screen. Deze kun je met een afstandsbediening of knop omhoog en omlaag doen en gebruiken bij het woonkamerraam, maar ook voor je slaapkamer of andere ruimten. Het grote voordeel van dit elektrisch bedienbare zonnescherm is naast het praktische gemak – een klik op de knop en klaar ben je – ook de complete verduistering van de betreffende ruimte. Een elektrische zonnescherm sluit namelijk naadloos af en laat geen zonnestraal, hoe klein ook, meer door! Qua zonneschermen die buitenshuis worden gebruikt en een scherm hebben, zijn er diverse uitvoeringen. De elektrisch screen is al genoemd. Verder zijn er uitvalschermen die doorgaans handmatig bediend worden, knikarmschermen (zowel handmatig bediend als elektrische varianten) en markiezen, die het meest klassiek en stijlvol overkomen. Zonwering kan ook binnenshuis worden toegepast. Dan kun je kiezen voor onder meer shutters, lamellen, rolgordijnen of luxaflex. Er is keuze genoeg dus!