Als je raamdecoratie voor in je keuken gaat kopen, moet je net met wat andere zaken rekening houden dan op andere plekken in huis. De keuken is namelijk een plek waar het vochtig kan zijn, omdat er wordt gekookt, maar waar het ook erg warm kan worden. Daarom kun je niet alleen naar de esthetiek kijken, maar moet je de praktische kant niet uit het oog verliezen. Is het raam in de buurt van waar je kookt? Dan is de kans groot dat niet alleen het buitenlicht, maar ook de spetters vrij spel hebben op je raam. Of beter gezegd, je raamdecoratie. Of heb je een keuken waarin je heerlijk naar buiten kunt kijken terwijl je aan het koken bent en is dit ver van de plek waar gekookt wordt? 

Aluminium jaloezieën in de keuken

Aluminium jaloezieën op maat zijn eigenlijk de ideale oplossing voor bijna elke keuken: het kan goed tegen vocht en water en is daarnaast erg makkelijk schoon te maken. Jaloezieën van hout of bamboe geven je interieur die prachtige, warme uitstraling.  En als er wat vet of vuil op terechtkomt, maak je deze eenvoudig schoon met een (niet te) vochtige doek. Aluminium jaloezieën zijn bestand tegen vet en vuil en zijn makkelijk schoon te maken. Zo kun je de jaloezieën eenvoudig met een stoffer of vochtige doek afnemen. Daarnaast zorgen ze voor een strakke en moderne uitstraling en bieden ze veel privacy. Door de lamellen van de jaloezieën te kantelen kun je zelf het licht filteren. Zo geniet je overdag van de lichtinval en kun je ’s avonds meer privacy creëren. 

Vouwgordijnen in de keuken

Bevindt het raam zich niet te dicht bij de plek waar je kookt, en wil je heerlijk genieten aan de eettafel en uitkijken op de tuin of balkon? Kies dan eens voor vouwgordijnen. Deze zijn namelijk ideaal om te bepalen hoeveel zonlicht er binnen mag komen en ze geven een warme, gezellige uitstraling. De stof kun je eenvoudig reinigen in de wasmachine, mocht er toch een keer wat viezigheid op terechtkomen. Ook een plisségordijn is ideaal om buiten zoveel mogelijk naar binnen te halen en extra te genieten van jouw tuin of balkon. Helemaal aan te passen aan jouw wensen!

Houten shutters in de keuken

Wat dacht je van shutters in de keuken voor een warm en stijlvol effect? Houten shutters houd je schoon door eerst het stof te verwijderen en daarna af te nemen met een vochtige (niet te natte) doek. Shutters van kunststof kunnen tegen een beetje vocht, vet en vuil en zijn dus prima schoon te houden: ideaal in een keuken waarin geleefd mag worden! Shutters geven een tijdloze en luxe uitstraling aan iedere keuken. Door deze te plaatsen voor de ramen in je keuken kun je, net als bij jaloezieën, de lichtinval zelf bepalen. Zo geniet je tijdens het koken van het binnenkomende daglicht zonder dat er van buitenaf meegekeken kan worden. Het uiterlijk van de shutters bepaal je helemaal zelf. Kies jij voor een lamelbreedte van 63 mm, 89 mm of 114 mm? En kies je voor een romantische tiltstok of juist voor verborgen bediening? Je stelt je shutters helemaal naar wensen samen, zodat die perfect aansluit bij jouw keuken en interieur.

Duo-rolgordijnen in de keuken

Bij de keukentrends van de afgelopen jaren zien we regelmatig duo-rolgordijnen terug, en dat is niet voor niks. Met een duo-rolgordijn kun je alle kanten op voor gebruik in de keuken. Tijdens het koken regel je namelijk zelf de lichtinval door het gordijn open, of juist half open, te doen. In de avond meer privacy? Ook dat regel je helemaal zelf. Bedenk dat de stof wel gevoelig is voor vuil, vet en water en hierdoor kringen kunnen ontstaan in de stof. Maar als je niet zo’n knoeier bent en de lichtinval helemaal zelf wil regelen: prima voor in de keuken!