Een leefkeuken is een open, ruime en gezellige keuken

Het geldt als dé grote trend in de keukensector: het plaatsen van een grote leefkeuken. Een leefkeuken is een open en ruime keuken die feitelijk één geheel vormt met de rest van het huis. Een plek waar je niet alleen komt om te koken, maar ook om te leven én te beleven. In een leefkeuken met eiland vind je vaak naast een kookeiland ook een kleinere of grotere eettafel met barkrukken, veel decoraties en vooral: een warme en huiselijke sfeer. Maar welke voordelen heeft een grote leefkeuken zoal? En hoe doe je leefkeuken inspiratie op? Met onderstaande tips en ideeën op het gebied van woonkeuken inspiratie kun je binnen no time jouw droomkeuken ontwerpen, samenstellen, kopen en/of laten plaatsen.

Voordelen van een leefkeuken met eiland

Een van de grote pluspunten van een grote leefkeuken kiezen nadat je de nodige leefkeuken inspiratie hebt opgedaan, is het praktische gebruiksgemak van dit keukentype. Je loopt namelijk vanuit de woonkamer zo de keuken in. Je bent dus snel in de keuken om te gaan kokkerellen en kunt ook het koken eenvoudig combineren met andere activiteiten, zoals op de kinderen letten, televisie kijken of praten met de visite. Naast het praktische nut, is een leefkeuken met eiland echt supergezellig en sfeervol. Dit is met name handig als je een druk gezin of b(l)oeiend sociaal leven hebt. Terwijl jij kookt, kunnen jouw kids, partner, familieleden en/of vrienden gewoon bij de keukenbar of het kookeiland zitten. Je bent dus niet home alone in de keuken, maar blijft onderdeel van de gezelligheid en sfeer van gasten of medebewoners.

leefkeuken met eiland

Zorg voor een handige plek voor drankjes en hapjes

Een goede tip om op het gebied van woonkeuken inspiratie, is om te zorgen voor een plek in de keuken waar je lekkere drankjes en hapjes kunt bewaren. Denk bijvoorbeeld aan een afzonderlijke kleien koelkast, een gekoelde biertap of een wijnkoelkast. Zo kun je de aanwezigen in jouw leefkeuken altijd van een lekker (fris of alcoholisch) drankje voorzien, met wat lekkers erbij. Wedden dat dit direct een sfeerverhogend effect heeft?

Maak de keuken af met sfeerelementen en warme accessoires

Een leefkeuken is pas echt leefbaar als deze warm, sfeervol en gezellig oogt. Daarvoor zijn sfeerelementen onmisbaar. Met een paar mooie planten wordt de atmosfeer in de open keuken al een stuk aangenamer. Ook kun je kiezen voor een moderne klok, enkele fotolijsten op canvas en leuke schilderijen om het in de keuken gezellig te maken.