We gebruiken onze eetmomenten steeds meer als quality time met onze geliefden. Een fijne, sfeervolle eetruimte is dan ook zeer belangrijk. Met de Vitra designmeubels haal je binnen no-time meer sfeer in huis. Veel mensen zullen bekend zijn met de Vitra eetkamerstoelen, ondanks dat de merknaam hun niet veel zegt. Dat is dan ook niet zo gek, want Vitra heeft al heel wat jaren geleden de markt veroverd en blijft harten voor zich winnen.

Geschiedenis van Vitra

Laten we eerst eens een kijkje nemen in de geschiedenis van Vitra. Vitra vond zijn oorsprong in Zwitserland, zo omstreeks de jaren 50 en heeft van daaruit een heleboel landen geïmponeerd. Inmiddels kent het bedrijf vestigingen over de hele wereld en ook in Nederland kennen veel huishoudens meubels van Vitra. Grappig genoeg is de merknaam zelf niet heel bekend in ons land. Het uiterlijk van deze meubels des te meer. Veel mensen zullen de uitstraling van de meubels herkennen, maar hebben nooit geweten dat dit merk erbij hoorde.

Vitra: wat vinden mensen er nu zo mooi aan?

Liefhebbers van woontrends zullen zeer bekend zijn met Vitra. Zoals je in het bovenstaande al kunt lezen is Vitra een merk dat iedereen kent als we kijken naar de meubels. Dat is dan ook al de voornaamste reden dat het voor zoveel liefde zorgt bij het publiek. De meubels zijn herkenbaar en voelen vertrouwd. Als je tientallen meubels naast elkaar zou zetten, zullen de meeste kenners de Vitra er zo tussenuit halen. Ook in kantoren zie je steeds meer producten van dit merk langskomen. Dat is niet zo gek, want het is ook nog eens een heel betaalbaar en duurzaam merk. De producten worden van ijzersterke materialen gemaakt, waardoor ze (naar eigen zeggen) een leven lang mee kunnen. Met daarbij ook nog eens het gegeven dat je met een laag budget ook terecht kunt bij Vitra, is het al snel een publieksfavoriet te noemen.

Wist je dat?

  • Vitra zijn producten elk jaar weer probeert te verbeteren om te streven naar perfectie? Dit bedrijf is erg begaan met de toekomst van design en architectuur en hebben hiervoor zelfs een speciaal lab gebouwd: de Vitra campus. Deze campus is al jarenlang een trekpleister voor liefhebbers van design en architectuur. Binnenin de campus kun je ook nog eens opzoek naar meer inspiratie over de woonstijlen van dit moment en al een kijkje werpen op de ideeën voor de nieuwste collectie.

  • Vitra als een van de weinige bedrijven duurzaamheid altijd heeft meegenomen in het creëren van hun producten? Tegenwoordig wordt er van bedrijven geëist dat ze duurzamer te werk gaan, Vitra deed dit al vanaf het begin. Dit merk je dan ook aan hun designmeubels. Er worden alleen materialen gebruikt die hoge kwaliteit beloven en zorgen voor een lange levensduur van minstens 15 jaar. Ook merk je dat er in de collectie veel producten zijn die jaarlijks weer opnieuw aangeboden worden.