Gietvloeren zijn vloeren die zoals uit het woord al valt af te leiden gegoten worden op de draagvloeren die er al zijn. Er zijn verschillende varianten als het gaat om gietvloeren. Zo zijn er varianten die opgebouwd zijn uit beton, maar een gietvloer kan ook zijn opgebouwd uit bijvoorbeeld kunststof. De vloeren zijn naadloos en worden over het algemeen dan ook als zeer modern beschouwd. Veel mensen kiezen ervoor de vloeren in hun keuken te plaatsen. Een gietvloer in de keuken zorgt voor een elegante uitstraling geven, wat velen fijn vinden, maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van deze vloeren? En wat kost een gietvloer eigenlijk?

Voordelen gietvloer

Zoals gezegd ogen de vloeren zeer modern en dit principe op zich beschouwen veel mensen al als een groot voordeel. Daarnaast is het ook zo dat de vloeren geschikt zijn voor vrijwel iedere ruimte. Er komen hoogwaardige en kwalitatief zeer goede materialen bij kijken en daarnaast zijn de vloeren ook nog eens duurzaam. Veel mensen vinden het dan ook fijn te kiezen voor het duurzame. Ook de levensduur van de vloeren zijn over het algemeen erg lang. Verder is een groot voordeel dat het als vloer erg fijn en comfortabel aanvoelt. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat ze in dit geval bestaan uit polyurethaan. Dit kan er voor zorgen dat het zelfs als je met blote voeten rondloopt prima warm aanvoelt. Tevens is het zo dat de vloeren in vrijwel iedere kleur verkrijgbaar zijn en speciaal op maat voor je gemaakt kunnen worden.

Wat kost een gietvloer?

Veel mensen willen om de diverse voordelen de vloeren dan ook graag, maar een vraag die nog vaak naar voren komt bij de mensen is: Wat kost een gietvloer? De prijzen van deze vloeren kunnen enorm variëren. Het is dan ook niet mogelijk een specifieke prijs te noemen waar altijd sprake van is. In de prijs spelen het type vloer dat je neemt, maar ook zeker de dikte in millimeters of centimeters een grote rol. Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat een gietvloer van polyurethaan voor 10 vierkante meter rond de 1000 euro kost. Deze prijs kan afhankelijk van de situatie en andere factoren nog hoger of lager worden. Er kan gezegd worden dat het wat betreft het minimum voor deze hoeveelheid rond de 750 euro zou zitten. De prijs kan uiteraard ook hoger worden dan de gemiddelde 1000 euro. Zo kan deze voor 10 vierkante meter ook makkelijk oplopen tot bijvoorbeeld 1250 euro. Als je speciale wensen hebt of de vloer extra dik wilt heeft dit uiteraard ook invloed op de prijs.