Wat hang je toch voor die ramen in je keuken? In de ruimte waar je iedere dag staat te koken of te bakken wil je natuurlijk wel de meeste geschikte raamdecoratie die het best aansluit bij jouw smaak. Sta je op het punt nieuwe raamdecoratie voor in je keuken aan te schaffen? Neem dit dan even door. Net als met koken zullen smaken ook verschillen bij de keuze voor raamdecoratie. Hier volgt een anatal Do´s en Dont´s om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Onze Do’s

Raambekleding in de keuken geeft je keuken net dat beetje extra sfeer om het geheel af te maken. Iedere keuken ademt een eigen sfeer en heeft een eigen uitstraling, er zijn veel soorten raambekleding die gepaard gaan met al die verschillende sferen. Maar de raambekleding moet niet alleen sfeervol zijn, maar ook gewoon functioneel. Het zijn de 3 V’s (vet, vuil en vocht) die worden gezien als de vuil aanstichters voor de raamdecoratie in je keuken. Neem daarom raambekleding die, naast sfeervol, ook makkelijk is in onderhoud. Hier een aantal opties:

  1. Plisségordijnen. Praktisch, vochtbestendig en kunnen met de hand gewassen worden. Daarnaast laat het gordijn op gematigde wijze licht van buiten door, voor een natuurlijke lichtinval en uitstraling.
  2. Vouwgordijnen. Wanneer je van een warme en landelijke sfeer houdt is een vouwgordijn the way to go voor jouw raamdecoratie. Vouwgordijnen hebben iets elegants en zijn daarnaast vooral erg praktisch. Wanneer je ze naar beneden laat krijgt je keuken wat extra sfeer en oogt het zelfs romantisch. Wanneer je ze omhoog haalt vouwt de de stof zich makkelijk op.
  3. Rolgordijnen. Een rolgordijn is gangbaar voor bijna iedere keuken. Met een eenvoudige en minimalistische uitstraling maakt het je keuken vaak net iets strakker. Je kunt er ook erg makkelijk zelf de lichtinval mee bepalen door het naar wens op te halen of te laten zakken. Rolgordijnen zijn leverbaar in alle soorten, maten, kleuren.
  4. Aluminium jaloezieën. Modern, sfeervol, strak en goed bestand tegen de 3 V´s (vet, vuil en vocht) dus perfect als raambekleding in je keuken. Door de jaloezieën naar wens te kantelen kun je zelf de lichtinval bepalen, zo geniet je overdag van lichtinval en ´s avonds van je privacy.

Onze Dont’s

Stoffen

Wat ons betreft zijn lastig te behandelen of schoon te maken stoffen absolute Dont’s wanneer het op raambekleding voor in de keuken aankomt. Vooral op fijngeweven en effen stoffen zijn vlekken snel zichtbaar. Dit wil je liever voorkomen in een ruimte waar alles wat sneller vies wordt dan op andere plekken in je huis. Het type vuil in de keuken is vaak ook het meest hardnekkig.

Onsamenhangend

Een fout die vaak wordt gemaakt is kiezen voor raamdecoratie die contrasteert met de rest van je keuken interieur. Neem de tijd om te kijken wat past. De juiste raamdecoratie kan als een bindende factor fungeren je keuken tot een geheel maken. Probeer eerst dingen uit voordat je iets permanents in je keuken hangt dat absoluut niet past bij het totaalplaatje.

Geen drukke patronen

Gebruik ook geen drukke patronen. De keuken wordt steeds meer een plek waar je tot rust wilt komen. Drukke patronen kunnen nogal een stressvolle uitwerking hebben op een ruimte waar je rust wilt creëren. Het gebruik van rustgevende kleuren past hier beter bij.