Een nieuwe trend: inwisselbaar meubilair dat binnen en buiten gebruikt kan worden

Een van de nieuwste trends op het gebied van woonstijlen zijn loungesets en eetkamersets die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Tuinsets die de uitstraling hebben van een gewone kamertafel, zoals Lifestyle tuinmeubelen, doen het de laatste jaren erg goed. Feitelijk creëer je met dit soort multifunctioneel meubilair een nauwelijks te evenaren intieme en warme sfeer in de tuin. Je eet buiten, genietend in de zon, terwijl het meubilair zodanig luxe en robuust is dat je het idee hebt dat je gewoon binnenmeubilair gebruikt. En trekt de zon weg? Dan kun je jouw buitenmeubilair gewoon binnen zetten. Ideaal toch, die multifunctionaliteit?

Soorten tuinmeubelen voor gecombineerd gebruik

Tuinmeubilair dat zowel binnen als buiten tot zijn recht komt, is er in tal van soorten, maten en uitvoeringen. Naast tuintafels en tuinstoelen, al dan niet inklapbaar, kun je ook denken aan complete loungesets die licht van gewicht zijn en gemakkelijk buitengezet kunnen worden. Maar ook comfortabele inklapbare stoelen, lekker zittende kussens, een knutseltafel en andere accessoires zijn op deze manier te gebruiken.

Voordelen van combinatiemeubilair

Meubilair dat zowel in het interieur als in de tuin tot zijn recht komt, heeft de nodige voordelen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende aantrekkelijke kenmerken van dit materiaal?

  • Je profiteert van een fikse ruimtebesparing. Immers: het binnenmeubilair of vice versa buitenmeubilair wordt multifunctioneel ingezet, zowel in huis als in de tuin. Je hoeft dus geen dubbel meubelsets aan te schaffen.
  • Praktisch meubilair dat zowel voor binnengebruik als buitengebruik geschikt is, is enorm gevarieerd. Er is veel keuze op dit gebied. Of het nu gaat om kleuren, materiaalsoorten, vormgeving of stijl: je vindt altijd wel tuinmeubilair dat geschikt is voor jouw interieur- en tuinstijl.
  • Praktisch gemak is een van de grote voordelen van de grootste pluspunten van combinatiemeubilair. Vooral als je een serre hebt, is het meubilair – dat idealiter licht van gewicht is en goed verplaatsbaar – snel te verplaatsen van binnen naar buiten of andersom.
  • Meubilair dat binnen en buiten gebruikt kan worden, is een voordelige keuze. Immers: je hoeft maar één set meubilair te kopen voor buiten en binnen.

Al met al zijn er dus redenen genoeg om te kiezen voor het gemak en de stijl van multifunctioneel inzetbare tuinmeubels. Laat je inspireren door de vele mogelijkheden die er op dit gebied zijn en geniet alvast van de prachtige lentedagen en zomertijd die voor de deur staan!