Verlichting in de keuken is van grote invloed op de sfeer. Als u kiest voor een LED paneel dan kunt u een heel fijne werkomgeving, maar ook een ontspannen sfeer creëren. Een LED paneel is ook nog eens eenvoudig weg te werken in het plafond of onder de keukenkastjes. Omdat het LED paneel is weggewerkt, steekt het niet uit en is het strak afgewerkt. U kunt verder nog kiezen uit aluminium armatuur of wit armatuur.

De voordelen van LED

LED verlichting heeft naast een mooi effect nog meer voordelen ten opzichte van halogeen- en gloeilampen. Een LED-lamp is immers vele malen zuiniger dan een halogeenlamp. Hierdoor is uw stroomverbruik lager. Dit kan ruim € 100,- per jaar schelen. Ook hebben LED-lampen een langere levensduur. Ze gaan namelijk circa 30.000 branduren mee. Dit betekent dat ze bij dagelijks gebruik ruim 10 jaar meegaan. Dat is heel erg lang. U verdient de aanschaf van LED-lampen dan ook snel terug. U kunt LED-lampen ook eenvoudig aanraken als ze aan zijn. Ze worden namelijk niet warm. Hierdoor is er een geringere kans op brandgevaar. Vooral in de keuken is dat een heel fijne bijkomstigheid.

Tips bij het kiezen van de LED-lampen

LED-lampen zijn verkrijgbaar in zowel ronde als vierkante modellen. Het is maar net of u een strakke belijning wil of niet. Als u dat wil, kunt u het beste voor vierkante inbouwspots kiezen. Daarnaast kunt u een kleur kiezen voor de armatuur.

Wilt u dat uw spots stof en waterstralen doorstaat? Kijk dan ook even naar de IP-waarde van de spots. Bij een IP65 certificering kunt u ervan uitgaan dat de spots zowel stof als waterstralen kunnen doorstaan. Als u dus spots plaatst boven de wasbak, dan is een hogere IP-waarde aan te raden.

Een ander belangrijk punt waarmee u rekening moet houden, is de gradenbundel. Hoe hoger het aantal graden van de spot, hoe meer het licht gespreid is. Ook de warmte van de lichtbron kunt u kiezen. Een warm witte lichtbron is het meest gekozen voor keukens. Zo heeft u goed zicht bij waar u mee bezig bent.

Wilt u uw spots kunnen dimmen zodat u invloed heeft op de hoeveelheid licht? Koop dan speciale dimbare inbouwspots. Met ‘gewone’ inbouwspots kun je namelijk niet dimmen.