De charme van een nostalgische keukenkraan verliest nooit zijn glans

Of u nu houdt van een strakke designkeuken, een gezellige familiekeuken of een keuken in landelijke stijl, een nostalgische keukenkraan past in elke keukenstijl. Met zo’n nostalgische keukenkraan ervaart u de charme van de uitstraling van vervlogen tijden, met het technische gemak van nu. Bent u op zoek naar zo’n landelijke keukenkraan? Graag zetten we de eigenschappen van zo’n leuke kraan voor u op een rijtje.
Keukenkraan Mizzo Sublito RVS look nostalgische keukenkranen

Wat houden nostalgische keukenkranen in?

  • Zo’n fraaie landelijke keukenkraan is een absolute trend te noemen in de designwereld. En design is het zeker: nostalgische keukenkranen zijn er weliswaar in uiteenlopende soorten en maten, maar altijd ontworpen om die gezellige, gemoedelijke en landelijke sfeer van weleer op te roepen.
  • Nostalgische keukenkranen hebben exact dezelfde functionaliteiten als strakke keukenkranen. Of het nu gaat om een muurkraan of een keukenkraan, om twee regelaars voor koud en warm water of om één uitloper: de techniek is altijd van nu en optimaal uitgevoerd.
  • Nostalgische keukenkranen, daar horen nostalgische materialen bij. U koopt zo’n leuke kraan bijvoorbeeld in uitvoeringen in keramiek, brons, messing, chroom of zelfs RVS. En natuurlijk in alle denkbare combinaties van deze materialen!
  • Zelfs de nostalgische keukenkraan kent diverse soorten nostalgie: van zeer landelijk (krullerig en veel bogen) tot bijna strak (RVS en met een enkele warmteregelaar).

nostalgische keukenkranen
Voor ieder wat wils dus, nostalgische keukenkranen voegen absoluut extra gezelligheid toe aan uw keuken!

Met welk soort keuken combineert u een landelijke keukenkraan het beste?

Nostalgische keukenkranen zijn ware keukenkunstenaars. Ze passen met hun fijne uitstraling in elk keukeninterieur:

  • De landelijke keuken: zo blijft uw keuken met veel warme tinten en materialen in harmonie
  • Designkeukens: ziet u de fraaie stijlbreuk al voor u? Een strakke, witte designkeuken kan nog zo mooi zijn, met een nostalgische keukenkraan voegt u net dat spannende detail toe dat de broodnodige gezelligheid brengt
  • De romantische keuken: lekker veel pastelkleuren, zachte kussens en kanten gordijnen in de ramen. Die heerlijke sfeer kunt u uitstekend versterken met zo’n lieve kraan, vooral van keramiek. Vaak is deze variant ook nog te krijgen met een craquelé uitstraling of toepassing van zachte kleuren. Zo’n keukenkraan maakt die bijzondere sfeer helemaal af!
  • De Scandinavische keuken: zachte kleuren, licht hout, veel wit en natuurlijke materialen: hoe prachtig passen nostalgische keukenkranen in die lichte, vriendelijke sfeer!
  • De rommelige familiekeuken: niet iedereen heeft een keuken waarin alles op elkaar is afgestemd. En dat is prima zo. Een landelijke keukenkraan zal dat gevoel van ‘laat maar waaien, hier wordt tenminste geleefd’ alleen nog maar versterken!

nostalgische keukenkraan

Waar koop ik een nostalgische keukenkraan?

De betere romantische keukenkraan is natuurlijk te koop in elke goede keukenwinkel. Daarnaast vindt u online een uitgebreide keuze aan de leukste en mooiste landelijke kranen. Nostalgische keukenkranen zijn niet duurder dan ‘gewone’ keukenkranen en vaak zelfs flink in de aanbieding. De bezorging is snel en makkelijk: vandaag besteld, meestal binnen de week al in de keuken.
Goede, gerenommeerde merken landelijke keukenkranen zijn bijvoorbeeld Cisal Arcana (Royal of Ceramic) en Hermitage.
Installeer zo’n leuke moderne kraan met de uitstraling van toen en geniet extra van uw keuken waarin alle puntjes op de i staan!