Ovens, fornuizen en koelkasten zijn misschien standaard, maar dat betekent niet noodzakelijk dat je ze allemaal altijd volledig zichtbaar wilt hebben in je keuken. Evenzo zorgt de overvloed aan aanrecht apparaten zoals magnetrons, koffiezetapparaten, blenders, broodroosters (die ons leven gemakkelijker maken en in bijna elke keuken verschijnen) ook snel voor een rommelige ruimte. En wie wil dat?

Het is waar dat apparaten decoratief kunnen zijn, maar ze kunnen ook een doorn in het oog zijn, afhankelijk van je smaak en stijl. Daarom kiezen veel mensen voor geïntegreerde keukens, waardoor doelgerichte ruimtes worden gecreëerd die bepaalde apparaten verbergen achter bijpassende of aanvullende kasten. Dus blijf lezen als je op zoek bent naar praktische en stijlvolle ideeën om je apparaten op te bergen.

Apparaten die geïntegreerd of verborgen zijn, zullen je op de volgende manieren ten goede komen:

  • Elimineren van rommel in de keuken
  • Extra aanrecht ruimte en dus meer ruimte voor bijvoorbeeld voedselbereiding
  • Extra ruimte creëert de mogelijkheid voor een gepersonaliseerde inrichting of open ruimte voor een meer minimalistische look
  • Verbeterde feng shui als het gaat om vorm en functie
  • Betere keuken stroom voor de activiteiten

Innovaties in keukenontwerp en verscheidenheid aan opbergoplossingen kunnen die extra’s op veel manieren helpen verbergen. De volgende voorbeelden zijn enkele van onze favorieten.

Integreer grotere apparaten met een aantrekkelijk kastdesign

We kunnen standaard grote apparaten bedekken, de meest populaire overlay-panelen voor apparaten zijn de koelkast en de vaatwasser. In plaats van een grote roestvrijstalen doos zie je prachtige houten lambrisering of een frisse kleur. Apparaten zijn daardoor minder opvallend in hun aanwezigheid. 

manieren om jouw keukenapparatuur te verbergen

Installeer een kast voor al je apparaten

De apparaten uit het zicht en goed bereikbaar houden is mogelijk met apparatenkasten. Met ingebouwde stopcontacten in de achterkant van de kast (vaak de achterwand), kun je je apparaten gebruiken met een zwenk- of een hefdeur mechanisme.

Maak ruimte voor kastjes voor apparaten

Er kan een uittrekbare bodemlade worden ingebouwd en we bouwen ook graag hoekjes in de achterkant van het kookeiland of in de bovenkasten. Dit idee is ideaal voor een open keuken omdat het het ontwerp interessanter maakt en een gevoel van scheiding tussen de twee gebieden geeft.

De combinatie van kast en kast

De meeste mensen eindigen met een combinatie van de bovenstaande ideeën: een apparaat kast voor de magnetron/grotere apparaten en bakken voor de kleinere apparaten. Het is vanuit organisatorisch oogpunt logisch om ze allemaal in hetzelfde gebied te huisvesten.

De beste manieren om jouw keukenapparatuur te verbergen

Investeer in een voorraadkast voor apparaten

Voor het geval je elk apparaat dat er is bezit, kan het moeilijker zijn om deze allemaal te verbergen. Wijd in plaats daarvan een hele voorraadkast, of een aanzienlijk deel van de bestaande voorraadkast, aan de organisatie van de apparaten.