Net zoals in de keukenbranche is het tegenwoordig ook zo dat u bij het uitzoeken van een passende vensterbank vaak de volgende vraag als eerste moet beantwoorden: Kiest u voor composiet of natuursteen? Bij een keukenblad is duurzaamheid, krasbestendigheid en sterkte natuurlijk van enorm groot belang, vandaar dat de keuze vaak valt of graniet (natuursteen) of kwartscomposiet, de meest sterke composiet soort.

In het geval van vensterbanken is er natuurlijk veel meer mogelijk. Zeker omdat deze veelal niet of nauwelijks belast worden, zijn diverse (minder sterke) natuursteensoorten ook mogelijk, zoals marmer, hardsteen, basalt en dolomiet. Een vensterbank van natuursteen op maat blijft natuurlijk een prachtig uniek product, maar voor vensterbanken wordt ook vaak gekozen voor marmercomposiet, kwalitatief iets minder dan kwartscomposiet, maar op het gebied van prijs extreem voordelig(er).

Composiet, hoe zit dit precies?

We hebben het zojuist al even kort toegelicht, er kan gekozen worden voor marmercomposiet en kwartscomposiet. Composiet is een mix van kunstmatige hars, kleurstof en fijn gemalen natuursteen. In het geval van marmercomposiet is dit gemalen marmer en bij kwartscomposiet is dit gemalen graniet. De verhouding van natuursteen in het composiet betreft ongeveer 95%. Deze ingrediënten worden vervolgens gemixt en samengeperst tot grote blokken. Nadat het composiet uitgehard is worden de blokken in platen gezaagd, waarna de bovenzijde gepolijst wordt. Hierbij is het dus ook zo dat de eigenschappen van het specifieke gemalen natuursteen van toepassing zijn op het composiet. Waarbij kwartscomposiet dus een stuk sterker, krasbestendiger en duurzamer is t.o.v. marmercomposiet. In beide gevallen is er sprake van een hoogwaardig materiaal met een mooie gelijke kleur(tint) en structuur, maar vooral ook een ongekende keuze op het gebied van kleur. Marmercomposiet is simpel gezegd iets minder hard en iets krasgevoeliger, maar daarentegen ook een stuk voordeliger qua aanschaf en in het geval van vensterbanken wordt 9 van de 10 keer gekozen voor een marmercomposiet vensterbank!

Natuursteenvakman.nl

NATUURSTEENvakman.nl is een webshop, gericht op levering in Nederland en België, voor maatwerk vensterbanken & dorpels. Bij ons bestelt u online eenvoudig, snel en voordelig een uitgebreid assortiment aan vensterbanken en dorpels; Van topkwaliteit Belgisch hardsteen, oersterk graniet en prachtig Italiaans (marmer en kwarts) composiet. Vensterbank binnen op maat kopen: NATUURSTEENvakman.nl: Eenvoudig & veilig online bestellen, snel in huis en vooral ook super voordelig!