Stel je voor: Je hebt heel je keuken tot in de puntjes op orde. Een prachtig keukenblad, een mooi keukenblok, een fraaie ingebouwde, dan wel losse kookplaat en een strakke wasbak met waterkraan. Dit wordt bijgestaan door verschillende keukenartikelen, zoals pannen, messen, keukentextiel en meer. Voor je gevoel mist er echter nog iets. Juist, authenticiteit! Dit kan je niet zomaar creëeren natuurlijk. Wij gaan je hierbij helpen, want wat komt nu meer tijdloos over en straalt meer kwaliteit uit dan een gietijzeren kookinstrument?

Gietijzer wordt al bijna een eeuw lang gebruikt om keukenartikelen, zoals braadpannen, tajines, fluitketels en ovenschalen, te vervaardigen. Zowel je opa en oma als je vader en moeder hebben hier hoogstwaarschijnlijk mee gekookt en zo wordt gietijzer kookgerei door de meeste mensen ook herkend. Je haalt in feite een stukje historie in huis, waardoor naast het strakke interieurdesign van je keuken ook een stukje karakter toe wordt gevoegd. De unieke en arbeidsintensieve fabricatiemethode helpt ook nog eens aan de toegevoegde waarde van deze authentieke producten.

Le Creuset 2

Productiewijze

Hét bekendste merk dat gietijzeren potten en pannen produceert is het Franse merk Le Creuset. Zij produceren de braadpannen door iedere keer een unieke mal van zand te maken. Met behulp van deze mal wordt het gietijzeren product vervaardigd, waarna de mal vernietigd wordt. Zo is iedere pan uniek! Vervolgens wordt het geheel geëmailleerd. Dit betekent dat de pan met een dun laagje van gesmolten glas wordt bedekt. Dit zorgt voor een goede beschermlaag, waardoor de pan enorm duurzaam en onbrandbaar is.

Le Creuset 4

Passende Kleuren

De eerste gietijzeren pannen werden in het oranje/rood gefabriceerd, maar dit is al een hele poos verleden tijd. Zeer begrijpelijk dat je je zorgvuldig samengestelde keuken niet wil laten overheersen door een oranje/rode pan wanneer dit niet past. Tegenwoordig kan je echter een gietijzeren pot of pan in iedere kleur die je maar kan bedenken bestellen. Op die wijze past een gietijzeren product zeker ook in jouw keuken!

Levenslang

Het enige nadeel aan gietijzeren keukenartikelen is dat ze relatief duur zijn. Door het productieproces van deze producten zijn ze echter zeer duurzaam en gaan ze dus enorm lang mee. Een merk als Le Creuset geeft bijvoorbeeld een levenslange garantie op haar producten. Dit soort karaktervolle keukenartikelen koop je dus voor je hele leven!