Er zijn ideeën en mogelijkheden genoeg!

Als je van plan bent om een nieuwe keukenvloer te gaan leggen, of laten leggen, kom je erachter dat er enorm veel te kiezen valt op dit gebied. Ook op internet zijn er keukenvloer ideeen in overvloed. Zo kun je gaan voor laminaat in de keuken, pvc vloer keuken, een vinyl vloer keuken of voor standaard tegels. Een vloer kiezen voor keuken is dan ook niet zo gemakkelijk als het lijkt. Met onderstaande handige keukenvloer ideeen en tips, met daarbij een overzicht van de voordelen en nadelen per vloersoort, helpen we je om een goede en verstandige keuze te maken. Een vloer kiezen voor keuken is na het lezen van dit artikel al een stuk gemakkelijker

Laminaat als keukenvloer

Een optie is om te kiezen voor laminaat in de keuken. Een groot voordeel van deze vloersoort is het feit dat laminaat een voordelige ondergrond is. Wil je niet te veel uitgeven of kun je dit niet, dan is laminaat voor jou zonder twijfel een goede nummer één. Een groot voordeel van laminaat gebruiken als keukenvloer is dat laminaat vandaag de dag goed vochtbestendig is. Vroeger was laminaat dit niet, maar tegenwoordig kun je dus prima laminaat in de keuken gebruiken als vloer. Laminaat is via een kliksysteem eenvoudig te plaatsen, oogt warm en gezellig en is eenvoudig in het onderhoud.

Een pvc vloer in de keuken

Ook een pvc vloer keuken is een mogelijkheid om als vloer te leggen in jouw moderne, eigentijdse keuken. De meeste mensen kiezen voor deze vloersoort als ze in de keuken ook een vloerverwarming willen installeren. Pvc is namelijk de meest geschikte ondervloer voor vloerverwarming. Daarbij zijn pvc vloeren perfect voor plaatsing in keukens vanwege hun geluiddempende werking. Pvc isoleert akoestisch prima. Belangrijk is verder dat een pvc vloer keuken goed tegen vocht kan, wat natuurlijk een belangrijk issue in de keuken is. En ten slotte, ook niet onbelangrijk: pvc vloeren staan bekend als zeer sterke vloeren, die lang meegaan en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Vinylvloeren: geschikt voor jouw keuken?

Een vloer kiezen voor keuken en lekker origineel uit de hoek komen? Kies dan voor een vinyl vloer keuken. Deze keuken worden gegoten en hebben daardoor een strak en vochtbestendig oppervlakte. Zeker in woningen met een industrieel of modern interieur komen vinyl vloeren goed uit de verf. Fijn aan vinyl is verder dat het onderhoud en schoonmaken erg eenvoudig is. Met wat water en een doek heb je de vloer zo schoon. Vinylvloeren zijn dan ook populair in Nederlandse keukens!

Of kies voor de oude vertrouwde tegelvloer

Als bovenstaande mogelijkheden niet bieden wat jij voor jouw keukenvloer zoekt, dan kun je ook gewoon voor een oude vertrouwde keukenvloer met tegels kiezen. Tegels staan, afhankelijk van de grootte, kleur en stijl, luxueus of juist warm en gezellig. Met tegels kun je alle kanten op en dus precies de sfeer creëren die jij wilt. Wel hebben vloertegels in de keuken één nadeel: als er glas, kopjes of borden vallen, zijn deze meteen kapot.