Allerlei typen raamdecoratie

In de keuken kun je allerlei typen raamdecoratie ophangen. Zoals een houten jaloezie, plissé gordijnen, een rolgordijn, duo rolgordijn of een ander soort raambekleding. Maar hoe bepaal je welk soort raamdecoratie geschikt is om in de keuken te gebruiken? Met het overzicht van voordelen en nadelen per type raambekleding hieronder, maak je een weloverwogen beslissing.

1.Jaloezieën van hout

Een van de meest populaire soorten raamdecoratie in keukens is de houten jaloezie. Een groot voordeel van houten jaloezieën is het feit dat deze een warme en natuurlijke uitstraling hebben. De keuken wordt er een gezellige en intieme plek van waar het goed vertoeven is. Een ander voordeel van de houten jaloezie is het feit dat je met jaloezieën van hout perfect de lichtinval kunt bepalen in de keuken. Via een ladderkoord of ladderband kun je de stand van de de jaloezieën reguleren en zo de lichtinval naar eigen wens instellen. Ten slotte is een van de pluspunten van houten jaloezieën de kwaliteit van het materiaal. Ze gaan lang mee en zijn goed en eenvoudig schoon te maken. Zeker als je kiest voor jaloezieën die goed en strak in de lak zijn gezet.

2. Plissé gordijnen

Tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor het ophangen van plissé gordijnen in de keukenruimte. Als je een trendy en eigentijdse keuken wilt, zijn plissé gordijnen een goede optie! Daarnaast is het voordelig aan plissé dat je een haast onbeperkte keuze hebt aan stofsoorten en kleuren. Wil je energie besparen, dan is dat met dit soort gordijnen ook goed mogelijk. Kies dan voor honingraat gordijnen die isolerend werken de de warmte in huis helpen vasthouden. Ten slotte is het ideale van plissé dat je deze gordijn soorten perfect op maat kunt laten maken door een gespecialiseerd bedrijf.

3. Standaard rolgordijn

Een evergreen onder de keuken gordijnen is het standaard rolgordijn. Rolgordijnen staan bekend als praktische, strakke en eigentijdse raamdecoratie die eenvoudig te bedienen is.

Een aantrekkelijk kenmerk is dat een rolgordijn leverbaar is met stoffen van diverse transparantie. Wil je veel lichtinval, dan kies je voor een transparant of lichtdoorlatend rolgordijn. Wil je de keuken liever goed kunnen verduisteren, dan is een verduisterend rolgordijn ideaal. Ten slotte, ook dat is interessant, heb je een grote keuze aan modellen. Of je nu van felle kleuren houdt of van lichtkleurig materiaal: met rolgordijnen is nagenoeg alles mogelijk!

4. Duo rolgordijnen

Een van de grootste trends van de afgelopen tijd zijn duo rolgordijnen. Dit zijn gordijnen die bestaan uit twee lagen stof. Hierdoor is het mogelijk om de lichtinval, afhankelijk van de hoeveelheid zonneschijn, perfect af te stellen op de behoefte. Kies je voor duo rolgordijnen, dan maak je het jezelf erg gemakkelijk en kies je voor stijl en uitstraling.