Sta je op het punt om jouw keuken te upgraden met een nieuwe vloer? Zo ja, kijk dan goed naar de opties. Vloeren zijn moeilijk te vervangen “achteraf”. Door een vloer te kiezen die bij jouw levensstijl en voorkeuren past, profiteer je van een stijl en afwerking die de tand des tijds zal doorstaan. Dus als je denkt aan een keukenrenovatie, zijn hier verschillende vloer ontwerpen voor in huis die zeker in het oog springen. Hier zijn vier populaire opties voor keukenvloeren die voldoen aan de meeste criteria die mensen hebben voor een keukenvloer.

Hardhouten vloeren

Hardhout is nog steeds een van de beste opties voor keukenvloeren. Naast de visuele en structurele aantrekkingskracht, draagt ​​het bij aan de mix, en aangezien er een breed scala aan afwerkingsopties is, kun je voor elke keuken een dergelijke vloer vinden. Hardhout is ook universeel en werkt net zo goed in een traditioneel ontwerp als in een hypermoderne keuken. Op die manier biedt het een groot rendement op de investering in jouw woning en zal het toekomstige huizenkopers aanspreken.

Deze vloeren zijn wel gevoelig voor krassen en waterschade. De kans is dan ook groot dat je een dergelijke vloer ongeveer elke 10 tot 15 jaar moet schuren en opnieuw moet afwerken (voor het geval je kinderen hebt). Als je alleen woont, kan een dergelijke vloer veel langer meegaan, voordat hij onderhoud nodig heeft.

Tegelvloeren

Tegelvloeren waren enorm populair in de jaren 80 en 90. Door het gebrek aan vraag werden traditionele vierkante en rechthoekige tegels echter minder wenselijk. In plaats daarvan ontwerpen we keukens met tegelplanken, die gestructureerd zijn en er net uitzien als hardhout. Deze planken zijn voor de meeste mensen een top alternatief voor hardhout en zijn ontworpen om tegen een stootje te kunnen.

Als je kinderen hebt of huisdieren, of als je gewoon niet houdt van het idee om hardhouten vloeren na verloop van tijd te moeten schuren en afwerken, dan zijn tegelplanken of vierkante tegels de optie voor jou. Tegelplanken lijken zelfs zo veel op hout dat mensen vaak op handen en knieën gaan zitten omdat ze niet kunnen geloven dat het geen echt hout is.

de opties voor een vloer in de keuken

Hoogwaardige laminaat opties

Laminaatvloeren, die meestal op rol worden geleverd, bestaan ​​al lange tijd. Ze werden even als verouderd gezien omdat de mogelijkheid om “realistisch” of natuurlijk uitziend laminaat te printen er niet was. Tegenwoordig hebben innovatieve, ultramoderne fabrikanten van laminaatvloeren verbluffende replica’s van natuursteen en hout gemaakt. De kleuren en texturen zijn zo waarheidsgetrouw dat ook deze vloer nu nauwkeurig moet worden geïnspecteerd om te zien dat het geen tegel- of houtproduct is.

Vinylvloeren

Op dit moment is vinyl de duidelijke winnaar en heeft het alle opties en concurrenten ver voor. Net als laminaat hebben vinyl fabrikanten een platina standaard bereikt voor het repliceren van het realistische uiterlijk van andere materialen. Bovendien is vinyl gestructureerd, waterdicht en ultra duurzaam!

Replica’s van hardhout zijn zeker de best verkopende vormen van vinyl, omdat ze vrijwel duizenden boomsoorten kunnen nabootsen, inclusief de uitstraling van verweerd hout. Vinylvloeren zijn echter ook verkrijgbaar in patronen die natuursteen, bakstenen, beton en zowat elk ander vloermateriaal nabootsen dat je maar kunt bedenken. Het is dus niet zo vreemd dat mensen uit alle bestaande vloeren steeds vaker kiezen voor vinyl. Of het ook voor jou de beste keuze is, kun je hopelijk na het lezen van dit artikel beter beslissen!

de opties voor een vloer in de keuken