Een barbecue draait om meer dan alleen vlees (ja, echt!). Vooral als er ook vrouwen aanwezig zijn willen die meestal ook wel iets anders dan alleen grootte vleeslappen. Denk bij de volgende barbecue er eens over na om salades bij de barbecue te serveren. Salades bij de barbecue zorgen voor wat verfrissing tussen al het vlees, brood en de sauzen en voegt bovendien ook nog een paar gezonde vitamines toe. 

Eerlijk is eerlijk, de meeste mannen zijn geen fan van bbq salades. Maar barbecue salades hoeven absoluut niet saai te zijn. Barbecue salades kunnen meer zijn dan een paar blaadjes sla met komkommer en tomaat. Daarom in deze blog een klein beetje inspiratie om bij de volgende barbecue een feestmaal neer te zetten waar iedereen blij van wordt.

De basis van een goede bbq salade

Het begint bij de basis van de salade. Je kan kiezen voor de klassieke kropsla, knapperige ijsbergsla, de iets zachtere romaine of bijvoorbeeld de iets scherpere rucola. Een andere optie is om te kiezen voor een basis van pasta, couscous, quinoa, rijst of aardappel. Deze opties geven de salade iets meer pit maar maken de bbq salades ook meer vullend. 

bbq salade

Topping van de barbecue salade

De volgende stap is om toppings te kiezen voor de salade. Hierbij kan je eigenlijk helemaal los gaan. Je kunt kaas zoals feta, geitenkaas of blauwe kaas in de salade doen. Het toevoegen van noten en croutons geven een salade vaak een lekkere crunch. Groente toevoegen maken de salades lekkerder en vooral ook een stuk kleurrijker. Hierbij kan je ook de barbecue erbij betrekken. Denk bijvoorbeeld aan het roosteren van paprika, aubergine, wortelen, knoflook of aardappelen. Daarbij kan je naast groente ook bijvoorbeeld kip van de bbq toevoegen aan de salades van de barbecue. 

Dressing

De laatste stap is het kiezen van een dressing. Hierbij is het verstandig om op safe te spelen. Niet iedereen wilt een dressing in bbq salades en niet iedereen vind dezelfde dressings lekker. De beste optie is dus om een paar dressings te kopen en die naast de salade te zetten. Hierbij kunnen mensen zelf bepalen hoeveel en welke dressing ze over hun barbecue salades heen willen doen. 

Nu de salade klaar is komt het aller belangrijkste: proeven! Misschien heeft de salade nog iets meer smaak nodig, dit kun je al snel oplossen met een beetje zout en peper of andere kruiden. En voilà, heerlijke salades bij de barbecue waar je iedereen een plezier mee doet!