Onze hectische levenswijze zorgt er voor dat we ons huis zo praktisch mogelijk inrichten. Denk bijvoorbeeld aan je ontbijt. Wie gaat er nu hiervoor nog rustig aan de tafel in de eetkamer zitten? Het ontbijt wordt meer en meer in de keuken aan het kookeiland met aangebouwde tafel genomen. Daar horen natuurlijk praktische en comfortabele stoelen bij: de barkruk met leuning. Maar niet elke barkruk voor in de keuken is geschikt voor aan om het even welke tafel of bar. Wij geven jou hier alvast een aantal tips om ervoor te zorgen dat je ten volle van je ontbijt geniet. 

Barkruk met rugleuning

Hoge of lage barkrukken?

Barkrukken bestaan in diverse hoogtes. Een ‘vaste’ barkruk is bedoeld om aan een echte bar te zitten. Deze hebben een zithoogte tussen 60 en 82 cm. Een ander type barkrukken is wat we noemen de ‘counter’ barkruk. Deze zijn bedoeld om aan een keukenblok plaats te nemen. Hiervan is de zithoogte tussen 60 en 67 cm. Ideaal zijn natuurlijk verstelbare barkrukken. Deze zijn ook zeer praktisch als er jonge kinderen in huis zijn. Zo bepaal je zelf de zithoogte. Hou ook rekening met de dikte van het tafelblad: bij een dik tafelblad kies je een iets lagere stoel. 

Met of zonder rugleuning?

barkruk voor in de keuken

Een barkruk met rugleuning is heel comfortabel. Ontbijten met een barkruk met leuning verloopt heel relaxed. Je rug wordt gesteund en je kunt veel langer op de barkruk blijven zitten. Een barkruk voor thuis is heel leuk als er vrienden op bezoek komen en je wilt aan je bar of counter bij een hapje en een drankje lekker kletsen. Een nadeel van een barkruk met leuning, en zeker in het geval van een rugleuning én armleuningen, is dat je ze niet zo makkelijk onder je tafel kunt schuiven. Hou hiermee rekening bij de aanschaf van een barkruk met rugleuning.

Voor welke stijl ga jij?

Als je denkt aan een barkruk voor in de keuken, kies dan bij voorkeur een barkruk in dezelfde stijl als de rest van je woning. Een barkruk voor thuis bestaat in alle materialen. Kies metaal en/of hout voor je industriële pand. Ga voor wit gecombineerd met naturel hout voor je Scandinavische keuken. Een robuuste houten barkruk met leuning gaat goed in een landelijke woning. Er bestaan fijne minimalistische barkrukken, barkrukken in vintage stijl en ook barkrukken voor wie van glamour en kitsch houdt. De barkruk met leuning is zo populair geworden dat designers de ontwerpen van beroemde meubelontwerpers gaan navolgen. Zo ontstaan er barkrukken die precies afgestemd zijn op je andere meubelen zoals bijvoorbeeld je eetkamerstoelen. Hiermee creëer jij binnen je budget een leuke plek in je keuken waar je relaxt kunt ontbijten.