Thuis heb je waarschijnlijk best een aantal vloerkleden liggen. Vloerkleden zijn mooi, maken het huis huiselijker en geven een warme uitstraling. De kans dat je een loper in het huis hebt liggen, is een stuk kleiner. Op een of andere manier vinden veel mensen een loper ouderwets. En dat is heel erg jammer, want een loper is perfect voor in de keuken.

Loper voor in de keuken

Een loper is een langwerpig vloerkleed dat je heel goed in lange en smalle ruimtes kunt gebruiken. De keuken is een goed voorbeeld van zo’n ruimte. Voor in de keuken worden zelfs speciale keukenlopers gemaakt. Bedenk je wel dat een keuken vaak vies wordt. Kies voor bijvoorbeeld een platgeweven variant; dit is heel onderhoudsvriendelijk. Let ook op het materiaal van de keukenloper.

Een loper van kunstleer is bijvoorbeeld een optie. Je ziet dit materiaal ook vaak terug voor tafels. Dan heb je dus geen keukenloper, maar een tafelloper. Wie goed zoekt, zal ze ook voor op de vloer vinden.

Katoen, polypropyleen of een andere stof?

Een katoenen keukenloper is wat gevoeliger dan een variant van bijvoorbeeld polypropyleen. Laatstgenoemde is een synthetisch materiaal dat je het best kunt vergelijken met plastic. Het is heel makkelijk schoon te maken, zeker met water.

In de keuken wordt heel wat afgeknoeid, en dat is met een keukenloper die makkelijk schoon kan, geen enkel probleem. Met een keukenloper bescherm je bovendien je mooie vloer tegen beschadigingen.

Je kunt ook voor een andere stof kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een naaldvilten loper. Je vindt ze in verschillende kleuren en maten. Zo kwamen we al een loper tegen van naaldvilt, van 2 meter breed. Dat past in bijna iedere keuken.

Houd je keuken netjes met een keukenloper

Als een keukenloper vies wordt, kun je die, afhankelijk van het materiaal, gemakkelijk weer schoonmaken. Een keukenloper geeft je keuken bovendien een nette en warme uitstraling. Je ziet dat er geleefd wordt. Bij veel mensen thuis is een keuken een bijna steriele en klinische omgeving. Zeker, wit is mooi, maar het zorgt niet voor sfeer in huis.

Dat terwijl de keuken nu juist zo’n gezellige en uitnodigende ruimte moet zijn. Met een keukenloper breng je meer sfeer in huis. Het enige waar je op hoeft te letten, is de keuze voor het materiaal. En dat het past, natuurlijk.