Een eigentijdse en moderne keuken met betonlook

Een industriële keuken in huis plaatsen is de laatste jaren in ons land een echte hype geworden. Een industriële keuken is een eigentijdse, moderne keuken gemaakt van robuuste materialen. Met name betonlook keukens zijn een populaire variant. Wie kiest voor het plaatsen van een keuken betonlook in plaats van voor echt beton, profiteert van diverse voordelen en gemakken. Welke dat precies zijn, lees je in dit blog. Verder een aantal ideeën en tips voor het gebruik van beton in interieur van woningen. Zo kun je met beton prachtige combinaties maken met andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een betonlook combineren met hout, metalen en fraaie led-verlichting. Betonlook combineren met andere stijlen en materiaalsoorten is op tal van manieren mogelijk en geeft jouw woning een bijzonder stoer en uniek karakter.

Welke voordelen hebben betonlook keukens boven echte betonnen keukens?

Een keuken in betonlook heeft een aanrechtblad dat op beton lijkt, maar niet uit echt beton bestaat. En dat levert diverse voordelen op die meer dan interessant zijn. Zo is keuken betonlook voordeliger als keukenblad dan een blad van puur beton. Dat komt omdat betonlook van betonstuc is gemaakt en niet van beton zelf. Naast voordeliger is namaak beton in interieur is dit materiaal ook een stuk lichter. Dit maakt het plaatsen en monteren van het keukenblad een stuk gemakkelijker. Qua onderhoud is het schoonhouden van een keukenblad met een betonnen look een stuk eenvoudiger dan het reinigen van oppervlakten die van echt beton zijn gemaakt. Water, viezigheid en bacteriën kun je gemakkelijk van het oppervlakte wegpoetsen. En dat is wel zo prettig in een keuken, waarin frisheid, schoonheid en hygiëne van groot belang zijn.

betonlook keukens

Combineer de betonlook met hout voor een gaaf effect

Prettig aan een betonlook keuken is dat je betonlook keukens zowel kant-en-klaar kunt kopen, maar dit soort aanrechtbladen ook zelf kunt maken. Met betonstuc is nagenoeg elk type betonkeuken zelf te maken Je kunt een bestaand keukenblad zelf omtoveren in een keuken betonlook, of een gespecialiseerd bedrijf een industriële keuken met betonlook op maat laten fabriceren en plaatsen. Een van de meer populaire mogelijkheden die vandaag de dag in zwang is, is betonlook combineren met hout. Betonlook combineren kan perfect door te kiezen voor een aanrechtblad dat op beton lijkt, terwijl de keukenkastjes eronder van vurenhout of andere sterke houtsoorten zijn gemaakt. Zo krijgt de keuken door beton in interieur een eigentijdse,stoere en industriële look, terwijl het hout ervoor zorgt dat er ook sprake is van een gezellig, warm en sfeervolle atmosfeer. Betonlook combineren zorgt er dus voor dat je een moderne, tijdloze en inspiratievolle keuken creëert waar iedereen zich snel thuis zal voelen.

Enkele nadelen, maar deze vallen mee

Ten slotte: betonlook gebruiken als keukenblad heeft ook enkele kleine nadelen. Zo is dit materiaal relatief kwetsbaar vergeleken met een keukenblad van composiet of keramiek. Maar toch voldoende sterk om een strakke en duurzame keuken te creëren. Verder kost het tijd en energie als je zelf met betonstuc een keukenblad wilt maken. Maar het resultaat erna geeft wel veel voldoening.