Lekkage in de keuken? Zo los je dat op!

Een lekkage in de keuken is niet alleen erg vervelend vanwege de wateroverlast en eventuele stankoverlast die bij de lekkage komt kijken, maar kan ook grote schade aan de keuken aanbrengen. Heb jij te maken met een lek in de keuken en wil je deze lekkage keuken zo snel mogelijk verhelpen? Lees dan in dit artikel welke stappen je moet volgen om de lekkage op te lossen en voorkom dat je te maken krijgt met hoge kosten door een lekkage keuken die niet goed verholpen wordt.

Een lek in de keuken: stappenplan om het lek op te lossen

Als je een lek in de keuken hebt ontdekt, is het belangrijk om deze lekkage zo snel mogelijk te verhelpen. Ben je snel genoeg met het verhelpen van het lek in de keuken, dan voorkom je namelijk dat je te maken krijgt met grote schade en de bijbehorende hoge kosten. Heb jij net een lek ontdekt en wil je weten wat je nu moet doen, dan kun je onderstaand stappenplan gebruiken om de lekkage keuken snel op te lossen.

  • Stap 1: controleer of er sporen van water zijn bij de sifon van de afvoer. Dit kun je doen door een stukje keukenrol of toiletpapier te pakken en met het papiertje langs de buis te gaan. Kom je vocht tegen? Dan moet je controleren of de sifon goed vast zit. Heb je dit gedaan, dan ga je naar stap 2.
  • Stap 2: controleer of er daadwerkelijk sprake is van een lek door water door de wastafel te laten stromen. Het vocht dat je bij stap 1 gevonden hebt, kan namelijk ook door een andere oorzaak op de buis terecht zijn gekomen.
  • Stap 3: controleer of de plug van de wasbak goed vast zit. Als de plug niet goed vast zit, is dit hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de lekkage geweest. Draai de plug goed vast en ga naar stap 4 van het stappenplan. Zit de plug wel goed vast, dan heeft de lekkage een andere oorzaak. In dit geval wordt aangeraden om een professional in te huren voor het verhelpen van de lekkage, zoals de professionals van loodgietersbrussel.be.
  • Stap 4: als je de plug goed hebt vastgedraaid, is het belangrijk om te controleren of de lekkage nu wel verholpen is. Is de lekkage niet verholpen, dan is het verstandig om alsnog een professional voor het verhelpen van lekkages te raadplegen. Bel een loodgieter keuken en laat deze loodgieter naar de lekkage kijken om het probleem op te lossen.

lekkage

De kosten van het inhuren van een loodgieter

Sommige mensen willen geen loodgieter keuken inhuren om de lekkage te verhelpen, simpelweg omdat zij denken dat het inhuren van een loodgieter erg prijzig is. Huur je de juiste loodgieter keuken in om jouw lekkage op te lossen, dan hoef je helemaal niet veel geld te reserveren om jouw lek te verhelpen.

Lekkage? Wacht dan niet te lang!

Heb jij een lekkage ontdekt in de keuken? Wacht dan niet te lang, maar volg meteen het stappenplan om te controleren of je echt een lekkage hebt en meteen een professional in te huren voor het oplossen van het lek. Wacht je te lang, dan kun je te maken hebben met flinke schade en hoge kosten om de schade te verhelpen.