De 6 populairste keukentrends van 2015

Keukens nemen anno 2015 een steeds belangrijkere plaats in onze wooncultuur in. Niet alleen omdat we er, vanzelfsprekend, onze maaltijden bereiden, maar voornamelijk omdat ze steeds meer worden gezien als een centrale plaats in huis: een plaats waar wordt gekookt, maar waar ook vrienden en familie bij elkaar komen en waar méér wordt gedaan dan alleen het in elkaar knutselen van spraakmakende gerechten. Daarom zijn keukentrends zo belangrijk: je wilt natuurlijk een up-to-date keuken die voldoet aan de laatste, informele eisen voor de moderne keuken. We hebben de meest gewichtige keukentrends 2015 voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

KEUKENTRENDS 2015: HET KOOKEILAND

We zagen ‘m al steeds vaker opdoemen in verschillende kookprogramma’s, maar ook in eigen huis is het kookeiland steeds vaker onmisbaar. Zo’n kookeiland bestaat vaak uit hout, metaal of beton en zorgt, buiten het praktische element, voor een fraaie, industriële uitstraling van de hele keuken.

keukentrend kookeiland

KEUKENTRENDS 2015: DE HOUTEN KEUKEN

Over hout gesproken – een keuken van hout is in 2015 érg populair bij jong en oud. Logisch, want zo’n houten keuken zorgt gegarandeerd voor een intieme en sfeervolle uitstraling, vooral wanneer jouw keuken een geheel vormt met je woonkamer of eetkamer. Een tussenvorm is eveneens geliefd: hierbij wordt er niet alleen gewerkt met hout, maar ook met verschillende elementen van kunststof.

keukentrends hout

KEUKENTRENDS 2015: EEN KLEURRIJK GEHEEL

Kleuren in de keuken waren tijdens de jaren ’80 een absolute must-have, maar verdwenen daarna een beetje uit beeld. Tot dusver, want volgens de kenners beginnen de kleurrijke keukens langzaam weer terug te keren in de wereld van de woondecoratie. Daaronder vallen compleet rode of compleet gele keukens, maar ook subtiele afwisselingen waarbij gebruik wordt gemaakt van een witte of zwarte vloer.

kleurrijke keuken

KEUKENTRENDS 2015: DE PRAKTISCHE VARIANT

In een wereld waarin alles snel aan ons voorbij gaat is het vaak handig om een keuken te hebben die praktisch van aard is. In zo’n keuken kun je direct na een drukke werkdag aan de slag en verlies je een minimale hoeveelheid tijd: ideaal voor personen met een bezet leven. Een praktische keuken vereist een dito inrichting, maar ook het gebruik van verschillende elementen die zorgen voor de handigheid. Een voorbeeld daarvan zijn kookpitten: een alternatief op een gasfornuis waarbij de pitten los op een werkblad liggen. Het eerder genoemde kookeiland draagt eveneens bij aan het praktisch maken van de keuken en is een echte keukentrend 2015.

KEUKENTRENDS 2015: DUURZAAMHEID

Zoals met meer zaken het geval is, valt het ook in de keuken aan te raden te letten op de duurzaamheid. Dit maakt de zogenaamde groene keuken een van de populairste keukentrends 2015. Te denken valt aan gebruik van hout, zoals in de eerder genoemde houten keuken, maar óók de toepassing van verschillende milieuvriendelijke apparaten. Bovendien is het hebben van een duurzame keuken niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt het ook op je maandelijkse energierekening.

KEUKENTRENDS 2015: EEN INDUSTRIËLE UITSTRALING

Ten slotte is de industriële keuken een absolute keukentrend. Daarmee doelen we op onderdelen gemaakt van vrij robuuste materialen, zoals beton of metaal. Wil je niet je hele keuken voorzien van een industriële uitstraling? Dan is werken met bijvoorbeeld alleen metalen lampen ook een uitstekende optie. Op die manier krijgt jouw keuken op een simpele wijze tóch een nieuwe look.

keukentrends 2015