Een leuk moment, je hebt een woning gekocht, maar je wil graag een andere keuken dan er nu in staat. Je kunt zelf de keuken verbouwen. Een keuken zoals jij die wilt. Het begint uiteraard met het slopen van de oude keuken, doe dat op een tactische manier, zodat je precies weet hoe alle leidingen lopen om daar vervolgens je nieuwe keuken op aan te sluiten. Leidingen kunnen uiteraard ook verlegd worden als dat beter uitkomt in je verbouwing. Voor sommige werkzaamheden (gas en elektra) kun je wellicht een vakman inhuren, of ben jij zelf die professional? De keuken verbouwen zorgt ervoor dat je een poosje je keuken niet kunt gebruiken, houd daar rekening mee bij de planning. Ga zorgvuldig te werk, neem de tijd om van je keuken een heerlijke plek in huis te maken.  

Wat ga je doen met jouw keuken?

Ga je de oude keuken er uit slopen en alles nieuw plaatsen of ga je deze aanpassen? Een andere kleur kastjes bijvoorbeeld? Met een keuken kun je alle kanten op, totaal vernieuwen of gedeeltes veranderen. Een kookeiland plaatsen bijvoorbeeld zorgt voor een totaal andere keuken, maar daar dien je wel voldoende plaats voor te hebben. Misschien kan een niet dragende tussenmuur met de huiskamer gesloopt worden. In dat geval krijg je een andere huiskamer en een andere keuken, misschien het overwegen waard. Sommigen kiezen toch liever voor een aparte ruimte, een dichte keuken, ook dan zijn er veel leuke mogelijkheden om het geheel op te frissen of te veranderen. Laat je online inspireren. Bekijk je plannen meerdere malen en ga van start als je er helemaal tevreden over bent.  

Tips op keukengebied

Voor de mooiste keukentips ga je online voor inspiratie. Laat alles goed op je inwerken en maak dan je keuze. De afmeting van de keuken speelt een grote rol. Heb je een woonkeuken, waar veel meer wordt gedaan dan gekookt, of heb je een kleine keuken met alleen maar de gebruikelijke apparatuur als kookplaat, koelkast en oven? Maak voor jezelf de afweging wat je wel en niet in je keuken wilt en kunt plaatsen. Online vind je veel nuttige en praktische tips, waar jij je voordeel mee kunt doen. Lees deze goed door voordat je met de verbouwing van de keuken begint. Noteer zaken waar je rekening mee moet houden om alles vlot te laten verlopen. Kun je gas en elektra zelf aansluiten? Denk aan de veiligheid!