De inrichting van de keuken wijzigt voortdurend. In vele hedendaagse woningen kom je een open keuken tegen. Hierbij hoort dan ook automatisch een keukeneiland met daarbij horende barkrukken. Geef je keuken een extra stoer tintje en kies voor een barkruk industrieel. Maar wanneer is een barkruk nu precies industrieel? Wij vonden een aantal schitterende exemplaren tussen de industriele meubels van cavetown.nl. Laat je inspireren!

De industriële barkruk als paradepaardje in je keuken

Als je met zorg de stijl en de uitvoering van je keuken hebt uitgezocht, dan is het ook logisch dat je voor mooie en stijlvolle barkrukken gaat. Er zitten echte pareltjes tussen de barkrukken in industriële stijl. En je hoeft niet per sé een industriële keuken te hebben om ze tot hun recht te laten komen. Sommige industriële barkrukken vallen voldoende op om als eyecatcher ingezet te worden.

keuken inspiratie

Hout, metaal, leer, velvet… Het kan allemaal!

Voor industriële barkrukken gelden geen regeltjes. Als ze maar mooi zijn en een grote meerwaarde geven aan je keuken, dan zit je (letterlijk) goed. Kies bijvoorbeeld een leren barkruk als je leren eetkamerstoelen of een leren bank hebt. Ga voor metaal als je nog andere metalen elementen in je woning hebt. Hout gaat perfect bij een landelijke stijl. En ja, waarom zou je ook niet eens gek doen en voor velvet kiezen? Velvet is dezer dagen niet meer soft of bizar. Velvet heeft volop zijn intrede gedaan, ook in de keuken.

Industriële barkrukken: stoer of speels?

Als je de verschillende ontwerpen naast elkaar legt, merk je dat industriële barkrukken heel stoer, speels, elegant of zeer bijzonder kunnen zijn. Aan jou de keuze: ga je voor een discrete maar stoere barkruk of wil je een opvallend speels model? Wat denk jij zelf van een barkruk met fietsonderdelen of een gymtoestel als barkruk? Met industriële barkrukken mag je gerust eens out-of-the-box denken!