Wil je een nieuwe keuken, maar heb je weinig geld te besteden? Dan kan je er ook voor kiezen om verschillende onderdelen aan te pakken. Zo kan je jouw keuken toch zelf pimpen op een goedkope manier. Zo kan je bijvoorbeeld jouw keukenkastjes laten wrappen. Hoe werkt dat? Een andere optie is jouw keukenblad vervangen. Welke keuzes kan je daarin maken? Daarnaast kan je ook jouw tegels vervangen op een goedkope manier. Welke manieren zijn dit precies? We hebben het in dit artikel voor je uitgezocht, lees snel verder.

Laat je keukenkastjes wrappen

Keukenkastjes kan je tegenwoordig gemakkelijk laten wrappen. Dit is een folie over de bestaande kastjes heen doen. Dit kan je door een professioneel bedrijf laten doen, maar kan je ook zelf doen. Veel mensen kiezen voor deze optie, want het is goedkoop. Je kunt kiezen voor lak- of kunststof folie. De folie is in elke textuur en kleur verkrijgbaar. De meeste mensen kiezen voor plakfolie in de kleur matzwart. Dit komt omdat de matte zwarte kleur gemakkelijk te combineren is. Een nadeel van de plakfolie is dat het lastig aan te brengen is. Het is wel gemakkelijk te corrigeren, zonder beschadigingen en het is waterbestendig. Daarnaast is de folie goedkoop en het is te gebruiken op vele ondergronden.

Vervang jouw keukenblad

Een andere optie is jouw keukenblad laten vervangen. Dit is niet aan te raden als jouw keuken ouder dan twintig jaar is, de rest van de keuken is dan namelijk ook aan vervanging toe. Een nieuw keukenblad zorgt voor een nieuw uiterlijk van de keuken. Als je handig bent, kan je dit zelf doen. Daarmee bespaar je veel geld. Keukenbladen zijn er in verschillende materialen, zoals graniet, composiet, rvs, top laminaat, keramiek of topscore. Graniet en composiet zijn het beste materiaal. Dit materiaal is het meest hygiënisch, maar het is ook gelijk het duurste materiaal. De materialen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Plak nieuwe tegels over bestaande tegels

Een andere manier om jouw keuken te pimpen, is om plaktegels over jouw bestaande tegels heen te plakken. Zelfklevende tegels zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is het mogelijk om voor verschillende mozaïeken te kiezen. Een huidige trend onder de keukentegels is bijvoorbeeld de metro tegel. Deze zie je terug in het metrostation van Londen of Parijs. Maar ook zie je deze tegelsoort dus tegenwoordig terugkomen in veel keukens. Metro tegels zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals zwart, groen of wit. Maar de metro tegels hebben ook mozaïeken in verschillende kleuren. Ze zijn vuil- en vochtbestendig.