Hay Design, een Deens bedrijf, heeft zich als doel gesteld om enerzijds stabiele architectuur en anderzijds de flexibele modetrends te combineren. Daarin zijn ze perfect geslaagd! Eetkamerstoelen van Hay herken je meteen. Hay heeft nostalgische stoelen uit de jaren 50 en 60 een nieuwe look gegeven. De oorspronkelijke kenmerken zijn nog altijd heel goed herkenbaar.

Functionaliteit zonder veel franjes

Eetkamerstoelen van Hay hebben geen overdadige versierselen nodig om mooi te zijn. Ze hebben een zitting, een rugleuning, poten, eventueel wielen en al dan niet armleuningen. ‘Dat is toch voldoende voor een stoel?’ beweren ze bij Hay Design. En je kunt ze geen ongelijk geven: de stoelen van Hay staan er gewoon en nemen pertinent hun plaats in in je eetkamer. Veel van de eetkamerstoelen van Hay zijn stapelbaar, andere hebben wieltjes voor nog meer mobiliteit en de kuipzetels zitten super comfortabel. Kortom: comfort en degelijkheid staan voorop bij Hay Design.

Waar ken ik die stoel toch van?

Zonder het te beseffen, heb je in je leven al heel wat ontwerpen van Hay gezien. Bijna bij alle eetkamerstoelen van Hay denk je ‘waar ken ik die van’? Kijk bijvoorbeeld naar de Result stoel, de J104 stoel, de J77 stoel of de Soft Edge Steel stoel. Was het in je school vroeger, of bij je tante, of in een wachtzaal dat je deze stoelen hebt gezien? Om het even waar je ze van kent, ze bewijzen dat de modellen al decennia lang hun degelijkheid hebben bewezen.

Kies je eigen stijl

Hay eetkamerstoelen mogen er dan eenvoudig uitzien, toch zijn ze in alle stijlen te verkrijgen. Bij een Scandinavisch interieur ga je bijvoorbeeld voor een witte kuipzetel met naturel houten poten uit de About A Chair lijn. Een vleugje vintage vind je bijvoorbeeld in de Soft Edge Wood stoelen of de Neu Chair stoelen. Deze laatste zijn in een paar echte vintage kleuren verkrijgbaar. Wil je stoer? Ga dan voor een zwarte stoel met zwart onderstel. Heel bijzonder is bijvoorbeeld de Nodoby stoel: een combinatie tussen soft en stoer.

Speels of ernstig?

De eetkamerstoelen van Hay zijn zowel geschikt om een strak en vrij serieus geheel te vormen, als om een speelse noot in je eetkamer te brengen. Je kunt bijvoorbeeld verschillende kleuren combineren: plaats wit-zwart-grijs of blauw-groen naast elkaar. Je kunt zelfs verschillende modellen met elkaar combineren. Wissel stoelen met en zonder armleuning af. Dit kun je met de About A Chair en de J41 stoelen. Of wissel gestoffeerde en gelakte stoelen met elkaar af. Zo creëer jij je eigen persoonlijke sfeer in je eetkamer.