Ook al zijn er die hard aanhangers van de barbecue die in de winter nog staan te barbecueën, de meeste van ons wachten toch tot het wat lekkerder weer is. Dat mooie weer ligt met de komst van de lente altijd in het verschiet. Tijd dus om de barbecue uit het schuurtje te halen en de staalborstel over het rooster te halen. Wij bespreken in dit blog de lekkerste soorten vlees voor op de barbecue. Lees je eventjes mee want onze tips zijn zeker de moeite waard.

De beste soorten vlees voor op de barbecue

  • Met stip op 1: De hamburger – Natuurlijk is de hamburger het lekkerste stukje vlees op de barbecue, maar wel omdat het ook binnen ieders budget past. Of je hem nu haalt bij de supermarkt of zelf maakt, het blijft een betaalbaar stukje vlees dat supergoed te bereiden is op een barbecue! Dit komt vooral doordat er het nodige vet door het gehakt heen zit waardoor het lekker sappig blijft, dit ondanks de hoge temperatuur die een barbecue doorgaans opwekt.
  • The best of the rest: Steak – Ten eerste zijn steaks enorm eenvoudig te bereiden op de barbecue. Bovendien is de smaakbeleving van een steak bereid op de barbecue veel lekkerder dan die van een steak in de pan gebakken. Zorg wel dat je voor een steak kiest met een hoger vetgehalte zoals een ribeye of entrecote. Ossenhaas zou in een mum van tijd natuurlijk gortdroog worden. Je kunt natuurlijk een ribeye bij de supermarkt halen maar een ribeye bestellen bij INAMOOD is ook geen verkeerde keuze want de kwaliteit van de ribeyes van deze specialisten is zeker top te noemen.
  • En last but not least: Spareribs – Optie 1: Ga voor lekker makkelijk en gril voorgegaarde supermarkt spareribs kort af. Maar voor de ultieme spareribs op de bbq ga je voor optie 2: ze van de de grond af zelf bereiden en dan langzaam gegaard. Dit kost wat tijd maar het resultaat is fingerlicking good, dat geven wij je op een briefje.

Tot slot:

Probeer voor het lekkerste resultaat juist dat vlees te gebruiken wat vet bevat. Dus liever een kippendij dan een filet en liever een ribeye dan een gewoon kogelbiefstukje. Daarom zijn juist hamburgers ook zo lekker. BBQ geeft meerwaarde omdat er een heerlijke rooksmaak aan het vlees komt te zitten. Dit geeft veel smaak aan het vlees. Iets waar veel mensen nogal eens aan voorbij gaan als ze een prachtig stuk vlees in de pan gooien. In ieder geval veel succes gewenst bij je volgende bbq!