Keukenrenovatie kan ook zonder te verbouwen

Wil je de keuken opknappen zonder verbouwen, dus op een goedkope en effectieve manier? Dan kies je slim, want er zijn allerlei manieren om goedkoop keuken opknappen te gaan. Zo kun je de keuken pimpen door de keukenkastjes een schilderbeurt te geven, maar ook is de keuken pimpen met steigerhout een optie, of de keuken een visueel boost geven door andere tegels te gebruiken. Met de onderstaande tips heb je de belangrijkste adviezen te pakken voor optimale keuken opknappen inspiratie. Laat je door onze praktische en gemakkelijk uitvoerbare ideeën inspireren en kies ook voor de keuken opknappen zonder verbouwen!

Gebruik steigerhout voor de keukenkastjes of op de muren

Steigerhout is ideaal materiaal om te gebruiken voor keukenrenovatie. Het is namelijk goedkoop, goed bestand tegen vocht en relatief eenvoudig te bewerken. De keuken pimpen met steigerhout kan op uiteenlopende manieren. Zo kun je de frontpanelen op keukenkastjes van steigerhout maken. Steeds populairder wordt ook het aanbrengen van steiger op (een deel van) de keukenmuren.

Breng een frisse lik verf aan

Een andere methode voor mensen die goedkoop keuken opknappen willen, is het verven van de bestaande keukenkastjes in een frisse en moderne kleur. Zorg hierbij dat je de oude kastjes – als het om hout gaat – goed schuurt en vetvrij maakt. Gebruik bij keukenkasten met gladde oppervlakten sowieso een primer cq. hechtmiddel, zodat je zeker weet dat de verf goed aan het kastoppervlakte hecht en niet afbladdert.

Plaats een nieuwe werkblad van hout, graniet of ander materiaal

Een idee voor keuken opknappen inspiratie al je een klein budget hebt, is het vernieuwen van het werkblad ofwel het keukenblad. Verwijder voorzichtig en met beleid het oude keukenblad en vervang deze door een aanrechtblad van bijvoorbeeld hout, graniet of marmer. Goedkoop keuken opknappen was nog nooit zo effectief en voordelig als met deze methode. Komen er gasten bij je langs, neem ze dan mee de keuken in en laat ze dan jouw nieuwe aanrechtblad zien. Ze zullen verbaasd staan over jouw keuken opknappen inspiratie.

Nieuwe tegels in de keuken

De keuken opknappen zonder verbouwen kan ook door de vloertegels en/of wandtegels te vervangen voor meer eigentijdse tegelsoorten en -vormen. Wil je een moderne look creëren, dan helpt vaak het gebruik van grotere wandtegels of vloeregels al enorm. En natuurlijk kan het nog voordeliger: gewoon door de bestaande tegels te schilderen met een hypermoderne verfkleur!