Ongeacht de leverancier of het merk is het de moeite waard om wat tijd te besteden aan de voorbereiding voordat u een nieuwe keuken koopt. Een nieuwe keuken kopen doe je namelijk niet elke dag. Bekijk onderstaande blog, zodat er niets wordt vergeten of aan het toeval wordt overgelaten bij de aanschaf van een nieuwe keuken.

Planning

De leverancier moet je natuurlijk goed helpen bij het plannen van de nieuwe keuken. Maar er zullen enkele aspecten zijn die heel persoonlijk voor jou en je omstandigheden zijn en die deel moeten uitmaken van het keuken planningsproces. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het keukenbedrijf waarmee je samenwerkt al heel vroeg in de ontwerpfase op de hoogte is van jouw eigen specifieke wensen, zodat deze in de nieuwe keuken kunnen worden geïntegreerd. Een essentieel onderdeel van het ontwerpproces erachter komen wat voor jou belangrijk is.

Omgaan met een verbouwing

Stof, lawaai, herrie en overlast. Dit zijn allemaal dingen die waarschijnlijk geen deel uitmaken van jouw idee over een droomkeuken. De droom ontstaat door de showrooms, de mooie foto’s, de verbeelding; jouw vrienden en familie zien in een prachtige nieuwe keuken. Maar op een gegeven moment, tenzij je nieuw bouwt, wordt de oude keuken verwijderd voordat de nieuwe kan worden geïnstalleerd.

Zoals bij elk bouwproject zal er wat rommel zijn en zal er overlast zijn.

Proberen dit tot een minimum te beperken is niet altijd mogelijk. Het zou dan ook verkeerd zijn als we suggereren dat het volledig uit het proces kan worden verwijderd. Het is vaak moeilijk om met het onverwachte om te gaan, dus zorg dat je een beetje een overzicht hebt van wat je op dat gebied kunt verwachten.

Bepaal wat er echt toe doet

De meeste keuken installaties brengen een of andere vorm van compromis met zich mee: misschien staat een raam niet in de ideale positie, of misschien past de vorm van de ruimte niet helemaal bij het meubilair. Sommige dingen zijn gewoon niet praktisch om te veranderen. Er zullen echter enkele details zijn (en deze zullen van persoon tot persoon verschillen), die de hoogste prioriteit hebben. De ontwerper en leverancier moeten weten wat voor u echt belangrijk is. Streef ernaar om deze informatie vroeg in het ontwerpproces naar voren te halen, zodat de dingen die er echt toe doen vanaf het begin worden opgenomen.

Weet wanneer je een compromis moet sluiten

Het plannen en ontwerpen van een nieuwe keuken is een complexe taak. Er zijn natuurlijk uitdagingen, sommige zullen worden aangepakt door de leverancier en sommige zullen ook jouw inbreng nodig hebben. Het overwinnen van deze uitdagingen omvat niet alleen het nemen van beslissingen over de beste manier om ermee om te gaan, maar ook om te beslissen of ze de moeite waard zijn om aan te pakken.

Geef prioriteit aan je wensen en behoeften, het is van vitaal belang om ervoor te zorgen dat de belangrijke elementen aanwezig zijn. Steevast zullen er enkele ideeën en keukentrends zijn die misschien niet verstandig zijn om na te streven. Misschien zijn ze te duur, ingewikkeld of tijdrovend om te implementeren.

De juiste keukenleverancier kiezen

Hoe kies je je leverancier? Een eerste zoektocht op het internet, en dan misschien een rondleiding langs showrooms? Misschien ken je wel iemand die een bepaald bedrijf kan aanbevelen. Je moet jezelf ervan verzekeren dat wie je ook kiest, aan jouw eigen specifieke eisen zal kunnen worden voldaan!